Van élet a Na'Vi után: a Zeus sztori

Van élet a Na'Vi után: a Zeus sztori

Megnéztük, miként alakult az egykori kapitány karrierje a híres ukrán csapat alatt és után.

2016 augusztus 4-én bombaként robbant a hír, hogy s1mple, a fiatal CS:GO zseni a Na’Vi-hoz igazol, ráadásul a csapat kapitányát és egyik alapítóját, Zeus-t váltva. Miután kiderült, hogy a Major után otthagyja a Liquidet, nem is volt kérdés, hogy s1mple nem sokáig marad parlagon, hiszen fantasztikus játékának köszönhetően egészen a döntőig repítette csapatát. Emlékként pedig még egy dedikált graffitit is kapott a kétszeres no zoom awp lövésért. Azok a pletykák, amelyek a Na’Vi-t jelölték meg lehetséges úti célként, végül tehát igaznak bizonyultak.

Zeus 2009 decembere óta volt tagja a csapatnak, akik rengeteg tornán be is bizonyították, az élvonalbeli csapatok közt a helyük. Zeus érdemei a csapat eredményeiben vitathatatlan, az ukrán gárdában eltöltött évek alatt sokak szemében igazi legendává nőtt fantasztikus irányítójátékával, 2010-ben a szinte minden fontos tornát ők nyertek.



Ceh9, Starix, Zeus, Edward és Markeloff

A csere előtt azonban a hanyatlás jelei mutatkoztak, elmaradtak az eredmények és két alkalommal is lecsúsztak a Major dobogó legfelső fokáról. Elkezdődött az ötös teljesítményének romlása, hiába a dolgoztak keményen. Ezzel párhuzamosan – ahogyan a legtöbb esetben előfordul - a csapattagok motiváltsága is romlásnak indult, ezt emelte ki s1mple érkezésekor Eugene "ugin" Erofeev, a Na’Vi CS:GO menedzsere is, aki úgy fogalmazott:

„Annak ellenére, hogy számtalan döntőt játszottunk, a fiúk elvesztették a motivációjukat és a hitüket a győzelemben.”

A csere tehát már indokolt volt, és ha összehasonlítjuk a lecserélt irányító és az újonc játékos teljesítményét, akkor látható, hogy s1mple sok tekintetben bőven megelőzi elődjét. A mindössze 19 éves játékos személyében erősítésre talált a team. Ez a váltás még akkor is érthető lett volna, ha nincsenek motivációs problémák.



Zeus karrierében októberben állt be fordulat, amikor bejelentette, hogy 2017 év végéig az orosz Gambit alakulatához szerződik, hooch helyére. Szerepe a Na’Vi-nál is betöltött kapitányi, IGL pozíció lett, úgy tűnik visszatalált tehát saját ösvényére. A Gambit-ben új erőre kapott a veterán játékos, hiszen a novemberi Acer Predator Masters 3. szériáját sikerrel be is gyűjtötték, a csapat jelenleg 20. a világranglistán, közvetlenül a HellRaisers után.

Januárban aztán jöhet az újabb kihívás, hiszen legendás csapatként ott lesznek a következő CS:GO Majoron is! Sajnos ez a győzelem még nincs meg Zeus-nak, de biztosak lehetünk benne, most is mindent meg fog tenni a győzelemért:

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!