A dán bosszú: megtört coldzeráék hihetetlen sorozata!

A dán bosszú: megtört coldzeráék hihetetlen sorozata!

Az SK Gaming és a FaZe esett ki az ELEAGUE elődöntőiben.

A negyeddöntőket követően már csak egy lépésre voltak a csapatok a finálétól az ELEAGUE-ben: az SK az Astralis, az OpTic pedig a FaZe csapatával találkozott az elődöntőkben. Lássuk a tegnap esti mérkőzések történéseit!

SK vs. Astralis

Egyfajta visszavágó volt ez a két csapat között, hiszen a felek három hete a csoportküzdelmek során egyszer már találkoztak - akkor az Astralis jött ki győztesen a párharcból.

Az első map ezúttal is Overpass volt, ahol az említett meccsen a dánok tudtak nyerni. Végül most sem történt másképp: Xyp9x egészen elképesztő, 124-es ADR mutatóval hozta le a pályát, melyet végül 16:11-re nyertek. Ezután azonban az a Train következett, ahol az SK már hét hónapja (!) nem kapott ki, így a brazilok joggal reménykedhettek az egyenlítésben. Mindhiába: Kjaerbye-ék csodás napot fogtak ki, véget vetettek coldzeráék 17 meccses sorozatának.

SK 0:2 Astralis
Overpass (11:16), Train (12:16)

A dignitas után tehát a másik dán csapaton már nem sikerült átverekednie magát az SK-nak, az Astralis jutott elsőként a döntőbe!

OpTic vs. FaZe

A másik elődöntőben ma hajnalban Európa és Amerika - a nemzeteket tekintve két vegyes válogatott - nézett farkasszemet egymással, az OpTic és a FaZe összecsapása pedig már csak azért is izgalmasnak ígérkezett, mert a két lineup ezidáig még nem találkozott egymással.

Igazán szoros mérkőzést azonban itt sem láthattunk. Saját mapjét, Traint óriási magabiztossággal, 16:3-ra nyerte az OpTic: karriganék nem nagyon találtak fogást az ellenfélen, az amerikaiak tarik vezényletével szinte megsemmisítették őket. Overpass-on pedig hiába csökkent a különbség a két csapat között, a FaZe részéről ez még mindig kevésnek bizonyult: az OpTic ezt a mapet is behúzta, így az amerikai-kanadai-spanyol ötös jutott másodikként a fináléba.

OpTic 2:0 FaZe
Train (16:3), Overpass (16:12)

Végül tehát az Astralis és az OpTic vív majd meg az ELEAGUE második szezonjának bajnoki címéért, ahol természetesen pénzben sem lesz kicsit a tét, hiszen a győztes 400 000 dollárt vihet majd haza.

Ne feledjétek, a finálé médiatörténelmi pillanat lesz kis hazánkban, hiszen a Spíler TV élőben közvetíti majd a torna döntőjét ma este, 22 órás kezdéssel!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!