Egyetlen új laptól előmászott az Egg Druid

Egyetlen új laptól előmászott az Egg Druid

J4CKIECHAN az alábbi paklival próbálkozott nemrégiben, nem is ment neki rosszul!

Ha Druid és Gadgetzan, akkor elsőre bizonyára mindenkinek a Jade Golem pakli ugrik be, hiszen egyértelműen ez az a vonal, amit a leginkább erőltetett a Blizzard az új kiegészítővel - a ladderen is találunk belőlük szép számmal.

Úgy tűnik azonban, hogy a profik fantáziáját más koncepciók is megmozgatták - J4CKIECHAN például a napokban az Egg Druidot porolta le. Ami már csak azért is meglepő, mert mindössze egyetlen új lapot kapott a deck - legalábbis a brit játékos paklilistájában csupán a Mark of the Lotus szerepel a Gadgetzanból.

A pakli lényege - ha valaki esetleg nem ismerné - az, hogy minél előbb el kell árasztanunk a boardot az apró lényekkel és tokenekkel, majd minden erőnkkel ennek megtartására kell fókuszálnunk. A sticky lényeken (pl. Mounted Raptor, Dragon Egg) és a lénytápolásokon (a már említett Mark of the Lots mellett pl. Mark of Y'Shaard, Mark of the Wild) túl a leginkább a Soul of the Forest segíti mindezt elő. Ha pedig kellőképpen lesebeztük az ellenfelet, egy Savage Roarral könnyedén bevihetjük a kegyelemdöfést is. Akár már a negyedik körben, ahogy a mellékelt ábra is bizonyítja.

Hogy számszerűsített eredményt is csatoljunk a pakli mellé: J4CKIE a minap 41 meccsből 27-et megnyert a deckkel, ami 66 százalékos győzelmi arányt jelent. Egyértelműen lehet tehát próbálkozni a deckkel, ráadásul összerakni sem nehéz, hiszen Sir Finley az egyetlen "drágább" lap a pakliban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!