Az Overwatch pro-k elégedetlenek a Vegas-i map poollal

Az Overwatch pro-k elégedetlenek a Vegas-i map poollal

Még el sem kezdődött a Vegas-i Overwatch MLG, de már problémák vannak vele.

Egyre inkább közeledik a Las Vegas-i MLG Overwatch torna, de nem mindenki örül a szervezők által alkalmazott szabályoknak.

Nemrég az MLG bejelentette, hogy eltörli a pályák draftolását, hogy ehelyett egy előre összeállított map poollal menjen a verseny. Ez azt jelenti, hogy az egyes mérkőzések kapcsán már előre meg van adva, hogy melyik pályán fog zajlani, emellett a versenyzőknek bannolni sem lesz lehetőségük mapokat.

A bökkenő ott kezdődik, hogy az előre beválogatott mapok nem túl népszerűek, így egyik csapat sem fordított rá elég figyelmet az eddigi felkészülés során. A Rise Nation DPS-e, Nathan "xRetzi" Telen a Dot Esports-nak el is mondta a véleményét.

"Ez idiótaság, hogy olyan mapokat kényszerítenek rá a játékosokra, amiket általában az összes eddigi versenyen az elsők közt bannoltak. Olyan mapokon kell most játszani, amiken eddig nem volt oka senkinek se gyakorolni."

Az alábbi mapek fordulnak majd elő legtöbbször a versenyen.

  • Control - Ilios (x9)
  • Escort - Route 66 (x5)
  • Assault - Temple of Anubis (x5)
  • Hybrid - King's Row (x4)
  • Hybrid - Eichenwalde (x4)


"Túl sok mapon kéne gyakorolnunk, szerintem hülyeség, hogy a csapatoknak minden mapon játszaniuk kell" - mondta Jack "Shake" Kaplan, a CompLexity Gaming támogató játékosa. "Az, hogy bizonyos mapokon többet kell játszani, csak ront helyzeten."

A legnagyobb problémát Ilios jelenti majd, nem is beszélve arról, hogy milyen sokszor fog szerepelni. Shake nyilatkozatához hozzátette: "Sok csapat nem gyakorolt Ilioson, tehát nem örülünk, hogy kilencszer szerepel majd."

De nem ez az egyetlen probléma, hiszen azzal, hogy elvették a bannolás lehetőségét, rengeteg tervezéstől és stratégiától megfosztják a csapatokat. Szinte mindenki rendelkezik draft-stratégiával és ezzel most nem nagyon tudnak élni.

Az Fnatic tankja, Faraaz "Stoop" Waris csak ennyit mondott: "Mindenki utálja és ez egy rossz ötlet."

A nagy elégedetlenség ellenére az MLG nem igazán akarja megváltoztatni a rendszert. December 16. és 18. között Las Vegas-ban kiderül, hogy milyen hatással is lesz ez a csapatokra valójában.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!