Biztos, hogy az Aggro Shaman most a legerősebb pakli?

Biztos, hogy az Aggro Shaman most a legerősebb pakli?

Érdekes képet mutat a legújabb meta-elemzés, igen komoly eltérések vannak az egyes szintek között!

Sziklaszilárdnak ugyan még aligha nevezhető az új meta, szép lassan azért kirajzolódni látszanak az erőviszonyok - a Tempo Storm például az Aggro Shaman, Renolock, Pirate Warrior hármast nevezte meg, mint a legerősebb deckek.

Most befutott a Vicious Syndicate elemzése is, amely olyan szempontból pontosabb képet mutat, hogy kizárólag statisztikán alapszik - 105 ezer mérkőzés biztosította ezúttal az adatokat. Lássuk a legfontosabbakat!

Érdekesség, hogy amíg összességében, vagyis minden rankon vizsgáljuk a metát, akkor a Pirate Warrior a legnépszerűbb deck, 16.62%-os aránnyal. Rank 1 és 5 között, illetve Legend rankon viszont már az Aggro Shamant használják a legtöbben, 19.37%, illetve 18.03%. Az új meta legnagyobb vesztese a Mage, mely a harmadik legkevesebbet használt class már csupán, a Paladin és Hunter deckeket pedig szó szerint nagyítóval kell keresgélni.

Ha a győzelmi arányokat vizsgáljuk, nagyon érdekes dolgot vehetünk észre! Ahogy haladunk a Legend rank felé, úgy csökken egyre inkább az Aggro Shaman hatékonysága - olyannyira, hogy Legenden nem is ez a legjobban teljesítő pakli, hanem a Miracle Rogue! Mindenképpen érdekesnek mondható még a Legend rankon az is, hogy a legjobb Reno deck nem a Warlock, de még csak nem is a Priest, hanem a Mage - a másik két variáns még a Tier 2-be sem fért be.

A fenti táblázat jól mutatja, hogy bár jelenleg a többség az Aggro Shamanról és a Pirate Warriorról beszél, hosszú távon bizony lehetnek még változások. A számok emellett azt is megmutatják, hogy az előzetesen nagyon erősnek tartott Jade Druid végül nem tudott odakerülni a legjobb deckek közé.

A Vicious Syndicate elemzésében megtaláljátok a részletesebb adathalmazt is, érdemes átfutni!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!