Ben Brode három lehetőséget lát a jövőre nézve

Ben Brode három lehetőséget lát a jövőre nézve

Felemás a Standard formátum sikere, így vélhetően újabb beavatkozásra lesz szükség.

Bár még csak az év elején járunk, szép lassan aktuális lesz az idei Standard rotáció, hiszen várhatóan áprilisban érkezik a következő Hearthstone kiegészítő, mellyel párhuzamosan a Blackrock Mountain, a The Grand Tournament és a League of Explorers kártyái is búcsúznak majd az aktuális lapkészletből.

A Standard formátummal a Blizzard célja bevallottan az volt, hogy minden évben frissességet hozzon a metába. Nyilvánvalóan a kiegészítőknek és az Adventure-öknek is ez a céljuk, ám az, hogy az egyes lapok (a Classic set kivételével) legfeljebb másfél-két évig maradhatnak a játékban, még inkább erősítik ezt a jelenséget. Legalábbis elvileg...

...a gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy a Classic lapok túlságosan is dominánsak. Ez tükröződik a játékosok visszajelzéseiben, amit persze a Blizzard is lát: a fejlesztést vezénylő Ben Brode nemrégiben három lehetőséget vázolt fel a Redditen a jövőre nézve.

  • Minden marad úgy, ahogy most, ami miatt a Standard meta nem lesz annyira változatos
  • Nerfelnek lapokat a Classic készletből
  • Átraknak lapokat Wildba a Classic készletből (mint az Old Murk-Eye esetében)


Brode hangsúlyozta, hogy egyelőre még semmi sem eldöntött, de szeretnék, ha az "örökzöld" készlet ne lenne annyira hangsúlyos, mint jelenleg. Anno a Standard formátum bevezetésekor éppen ezért nerfeltek 12 lapot - nem kizárt, hogy a következő kiegészítő előtt szintén számíthatunk néhány gyengítésre.

Szerintetek mi lenne az ideális megoldás?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!