Kihagyták a 450 ezres kvalifikációt, hogy lemaradjanak a másfél milliósról

Kihagyták a 450 ezres kvalifikációt, hogy lemaradjanak a másfél milliósról

Mesebeli eredmény lett volna a kiscsapatnak ha mindkét tornán harcba szállhatnak.

A török DarkPassage nem kisebb céllal érkezett a G2 ellen Cobblestone-ra, a DreamHack Masters online kvalifikációs versenyére, minthogy a neves francia csapatot legyőzve kivívja helyét a 450 000 dolláros februári megmérettetésre. A Kínában rendezett 1 500 000 dolláros összdíjazású WESG World Finals tornán való részvétel kiharcolása mellett a DreamHack igazi hab lett volna a tornán.

A BO3-as mérkőzés első pályáján, az említett Cobblestone-on be is bizonyították, hogy minden esélyük megvan az amerikai útra, mert egy 10:5-ös félidő után 16:8 arányban felülkerekedtek ScreaM csapatán. SasuKe 1.86-os átlagot produkált a DarkPassage élén, ami nem kis szó a sztárcsapat ellen. A francia alakulat a második pályára összeszedte magát, ám csak egy kiélezett mérkőzésen, 16:14-re tudta a legyőzni az online versenyekhez szokott DarkPassage ötösét. A harmadik map megnyerésével egy lépéssel közelebb kerülhettek volna a DreamHack tornához, amit ha megnyernek, igazi bravúr lett volna.

Sajnos a döntő pályát azonban nem tudták/akarták lejátszani, mert indulni kellett a reptérre, hogy érvényesítsék helyüket a kínai WESG döntőre. Ha menni kell, akkor menni kell. Talán logikus lépés is volt, hiszen egy másfél milliós versenyt állítottak szembe egy 450.000 dollárossal. Érthető döntés, hiszen nem akartak lemaradni a nagyobb eseményről.

Egy másik kérdés azonban az, hogy ha tudta a csapat, hogy indulni kell Kínába, akkor miért kezdtek egyáltalán bele a versenybe?!

Azonban ez után következett be egy igen kellemetlen fordulat, amire senki nem számított. Főleg a DarkPassage nem.

Törölték a járatokat! A török légitársaság bejelentette, hogy a zord időjárás miatt kénytelen volt 121 járatot törölni. Ha a havazás és az erős szél miatt az utazás meghiúsul, akkor bizony a WESG tornán való részvételük is kétséges. A január 12-én startoló döntőn az első meccsek egyike pont a DarkPassage csapaté lenne, de nagyon úgy tűnik, hogy két szék között a pad alá esik a banda. Ha szavazni lehetne az év legpechesebb történetére, akkor ez biztos nyertes sztori lenne, pedig még csak 10 nap telt el az évből.

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!