Óriási banhullám Kínában, de akik maradtak, azok sem örülhetnek

Óriási banhullám Kínában, de akik maradtak, azok sem örülhetnek

A Blizzard méretes tisztogatást végzett a kínai Hearthstone játékosok között, majd négy napnyi játék veszett kárba.

Áll a bál Kínában, már ami a Hearthstone-t illeti: a Blizzard alig pár órával ezelőtt bejelentette, hogy technikai problémák miatt kénytelenek visszaállítani a szervereket a négy nappal ezelőtti állapotba.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt négy napban elért rankok, valamint a megszerzett lapok mindenkinek odavesztek. Aki pedig nem játékbeli goldért vásárolt, hanem valós pénzért, annak visszaszolgáltatták a megvett pakkokat, de a bontott lapokat nem, így akinek szerencséje volt a Legendary kártyákkal, az most bosszankodhat.

A történet ráadásul nem előzmény nélküli: nemrégiben óriási banhullám söpört végig Kínában, miután a Blizzard több mint 7 000 accountot távolított el a játékból. Ezek többsége a botokkal történő goldfarmolásra specializálódott, melyeket aztán online árultak. Felmerül a kérdés: miért vennének az emberek teljesen friss felhasználókat nagy mennyiségben? Nos, leginkább azért, mert ezek az accountok nagyon olcsó gyakorlási lehetőséget biztosítanak az Arena-megszállottaknak a rajtuk lévő párezer gold miatt, más célt nem is nagyon szolgálnak.

A banhullámot követően aztán jött a technikai hiba, melyet követően majdnem két napig (!) tartott a karbantartás. Végül nem is sikerült mindent visszaállítani, ennek is köszönhető az, hogy végül a kínai Hearthstone-osok négy napnyi játéka veszett kárba.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!