A Blizzard elárulta, mi a gond a visszajelzésekkel

Az Overwatch-csapat feje, Jeff Kaplan a tesztszerverek jelentőségéről beszélt.

Megérkezett az idei év első fejlesztői videónaplója a Blizzard Overwatch-csapatától, melyben a fejlesztést vezénylő Jeff Kaplan a PTR-szerverek szerepéről beszélt.

Kaplan elárulta, hogy a tesztszerverek nem csupán arról szólnak, hogy a rajongók visszajelzéseket küldjenek a tervezett változtatásokról.

"A legfontosabb dolog számunkra, hogy amikor kijön egy Overwatch patch, akkor a játék stabilan és megfelelően működjük, a lehető legkevesebb buggal és glitch-csel. A PTR segít nekünk kijavítani ezeket a hibákat."

Sokakban felmerült, hogy miért csak PC-n vannak tesztszerverek? Mi a helyzet a konzolosokkal? Kaplan elmondta, hogy a PS4 és az Xbox One verziók esetében minden egyes patch-nek át kell mennie a Sony, illetve a Microsoft engedélyezési eljárásán, ami meghosszabbítja a folyamatot, míg PC-n a BattleNet kliensnek köszönhetően bármikor kilőhetik a frissítéseket. Hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy konzolon soha nem lesznek tesztszerverek. Csupán arról van szó, hogy logisztikai szempontból ez egy elég nagy kihívás számukra.

Szóba kerültek az esetleges jutalmak is: hallhattunk már olyan felvetéseket, hogy a PTR-programban való részvételért járhatnának ajándék Loot Boxok, vagy hogy lehessen átvinni valamennyi tapasztalati pontot a "valódi" felhasználóra. Kaplan ezekre is reagált:

"Mi is küzdünk a kérdéssel, miszerint hogy hasznosíthatnánk jobban az időnket? Ha ehhez hasonló újdonságokat fejlesztünk ki a PTR-hoz, hogy a játékosok több jutalomban részesüljenk, vagy ha ugyanezt az erőforrást a játék fejlesztésébe öljük, ami több emberhez jut el?"

Végezetül Kaplan beszélt a rajongói visszajelzésekről is, melyek kapcsán felhívta a figyelmet egy fontos dologra. A rajongók az esetek többségében a negatív dolgokat emlegetik: ha valami nem tetszik nekik vagy ha valamin változtatni kellene szerintük. Ugyanakkor a Blizzard számára fontos lenne, hogy azt is jelezzék, ha egy patch rendben van vagy ha egy hőst balanszosnak tartanak, hiszen ez épp ugyanolyan értékes információ.

Éppen ez utóbbinak köszönhető, hogy a PTR sokkal többről szól, mint hogy visszajelzéseket generáljon: a statisztikáknak is óriási szerepe van, melyekből le lehet szúrni, mennyire érik el a célt az egyes változtatások. Mindezekről bővebben az alábbi videóban beszél a játék direktora:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!