Az év fordítását hozta a VP - North a major negyeddöntőjében!

Az év fordítását hozta a VP - North a major negyeddöntőjében!

Még csak január van, de nyugodtan kijelenthetjük, ez lesz 2017 egyik legjobb meccse!

Az atlantai Major torna eddigi legjobb meccsét hozta a Virtus.pro és a North összecsapása! A lengyelek 3 győzelemmel, hiba nélkül hozták a svájci csoportkört, míg a dánok vért izzadva, 0-2-ről fordítva jöttek vissza úgy, hogy a HellRaisers és a GODSENT ellen is csak hosszabbításban tudtak nyerni. Így kerültek össze a legjobb 8 között, a felek pedig végigjátszották a három pályát, az utolsó meccsen pedig olyat ment a VP Pasha vezényletével, hogy arról még sokáig beszélni fognak! 

Az első mapon, Overpasson úgy tűnt, fejben a szauában maradtak Magisk-ék, NEO-ék CT oldalon pedig azonnal büntettek, 14-1-es első félidő után már csak be kellett fejezni a meccset, ez ennél több szót nem is nagyon érdemel, a North-nak nem sok köze volt a meccshez. A legelső körben ráadásul a GODSENT ellen acéltököket növesztő Konfig kapott egy kis ízelítőt abból, milyen az, amikor őt késelik meg.

Cache-re összeszedték magukat cajunb-ék, a nyert pisztolykör után gyorsan el is húztak 4-0-ra, de a VP kapaszkodott, egy rövid ideig vezetett is, de MSL agresszív játékának köszönhetően végül a dánok hozták az első félidőt 9-6-ra. Pasha azonban egy állat volt az egész széria alatt, sorra osztotta a 3-4K-kat, mindegy volt neki, hogy AWP vagy SMG. Életben tartotta a csapat esélyeit, de 4 embert már az ő bicepsze se bírt el és hiába az egy darabig hatékonyan működő két AWP-s taktikának, a Magisk-ék végül 16-12-re behúzták a mapot és ezzel egyenlítettek.

Jöhetett tehát a mindent eldöntő harmadik pálya, a helyszín Cobblestone, ahol cajunb-ék nem igazán találták eddig a helyüket, no pláne CT oldalon. Már a pisztolykörben érződött, hogy Magisk bemelegedett, rögtön egy ACE-szel kezdett a lengyelek ellen. Ezt követően még gyorsan egalizált a VP, de itt nagyjából ki is merült az első félidei teljesítményük, a másik oldalon azonban a mindössze 18 éves tehetség brillírozott, a 12-3-as első félidő alatt 29 fraget lőtt, ez majdnem 2 kill körönként! 

9 körös hátránnyal ment neki a Virtus.pro a CT oldalnak, de ami ezután történt, arra még most is keresgéljük a szavakat. NEO-ék elhozták a pisztolykört, aztán azt játszották, amit a North velük az első félidőben: alacsonyan tartották az ellenfél ecoját és hozták a clutch szituációkat. A következő 9 körből mindössze egyet hoztak a dánok. Pasha parádézott, futószalagon szállította a triplákat és quadrákat, 13-13-nál pedig már érezni lehetett, hogy meglesz a comeback. Nem is volt több körre képes a North, akik teljesen összeestek a végére, így 13-1-es második félidővel zárt a VP és ezzel Köln után ismét a legjobb 4 között tudhatják magukat! A statisztikák is magukért beszélnek, Pasha neve mellett 71 kill szerepel, az 1.44-es Rating szintén kiváló teljesítmény. A North-nál egyedül Magisk végzett pozitív mutatókkal.

Az ellenfelük a legjobb 4 között az SK - FaZe mérkőzés győztese lesz. Magyar közvetítés lesz, itt!

Élő videó megtekintése innen: SpilerTV – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!