Így nézett ki a Hearthstone-szezon utolsó napja

Így nézett ki a Hearthstone-szezon utolsó napja

Tegnap volt az utolsó lehetőség HCT-pontokat gyűjteni - lássuk, mit tapasztaltak az ismert profik!

A keddi nappal nem csupán a januári szezon ért véget Hearthstone-ban, hanem a Winter negyedév is, így a szokásosnál is nagyobb tétje volt a hónap végi ladder helyezéseknek, hiszen most lehetett utoljára HCT-pontokat gyűjteni a téli selejtezőre.

A nagyobb tét következtében mindenkinél az eredményesség volt az első, akinek volt még esélye High Legendbe jutnia, ez pedig meglátszott a létrán is - az ismert profi játékosok Twitter bejegyzései közül szemezgettünk!

A TSM népszerű streamerének és játékosának, Trumpnak alaposan kijutott a jóból: 63 meccset játszott az utolsó napon, ebből 44-szer Shaman ellen, ami nagyjából 70 százalékos aránynak felel meg.

A 2015-ös világbajnok, Ostkaka csak egy kisebb szeletet mutatott meg a statisztikájából, az azonban sokatmondó: utolsó hét ellenfele csupa Aggro Shaman volt. Persze ő is Shamanozott, csak épp a Jade változattal.

A Luminosity játékosa, Zalae is vezetett egy kis összesítést az ellenfelekről, class-okra bontva. Az ő statisztikája azt mutatja, hogy az ellenfelek közel 43 százaléka volt a Shaman Legenden, ami több mint 3000-es mintánál bizonyára nem áll távol a tényleges aránytól.

A Warrior-specialista Fibonacci is tömör formában fejtette ki a véleményét az aktuális metáról, pedig ő szerencsés volt, hiszen "csak" az ellenfelek 35 százaléka volt Shaman - igaz, ez a teljes januári hónapra vonatkozik, nem csupán az utolsó napokra.

Lényeg a lényeg: mindig akkor mutatkozik meg, melyik a legerősebb deck a játékban, amikor valóban nagy a tét - gondoljunk csak a tavalyi világbajnokságra, ahol mind a 16 játékos lineupjában volt Midrange Shaman.

Az, hogy a class jelenleg nagyon erős, mindenki számára jó ideje tiszta, ez a fajta dominancia egyre inkább nyugtalanítja mind a profi, mind pedig a casual játékosokat. Ez jól látszik a fenti bejegyzésekből is...

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!