Biztos, hogy eltűnnek a Dragon paklik?

Biztos, hogy eltűnnek a Dragon paklik?

A Priest számára még van remény: a Drakonid Operative és a Netherspite Historian lehet a túlélés kulcsa.

A várhatóan áprilisban esedékes Standard rotációnak óriási hatása lesz a játékra: nagyobb, mint a vele párhuzamosan érkező új kiegészítőnek, hiszen több mint 200 lap búcsúzik a Hearthstone első számú játékmódjából.

BRM, TGT, LOE: melyik kirotáló kieg hiányzik majd legjobban?

Számok és statisztikák a kirotáló kiegészítők kapcsán - ennyi lap kopik majd ki a metából.

Bár még nem tudjuk, milyen új kártyákra számíthatunk, a távozó lapok miatt minden bizonnyal egy-két koncepciótól is kénytelenek leszünk elbúcsúzni: ilyen a Blackrock Mountain által behozott Dragon vonal, amely rengeteg lapot fog veszíteni.

Hogy van-e még remény? A Dragon Priest számára valamennyi igen - fura mód éppen a távozó lapok miatt, a Netherspite Historian ugyanis jelentősen erősödni fog. Már most is meglehetősen nagy eséllyel kiszedhetjük vele a pakli talán legerősebb lapját, a Drakonid Operative-ot, a Twilight Whelp távozásával azonban - feltéve, hogy nem érkezik utánpótlás - ez marad az egyetlen class-specifikus sárkány, amiket ugyebár előnyben részesít a Discover-mechanika. Számszerűsítve a dolgokat: 34 százalékról 58 százalékra nőne az Operative előfordulási lehetősége, vagyis az esetek több mint a felében feldobná opcióként a játék. Ez még úgy is igen meggyőző arány, hogy a Historian legfőbb "játszópajtása", Brann Bronzebeard szintén a kirotáló lapok között van.

A két említett lap mellett a Priest számára ott van a Dragonfire Potion is, a sárkányok közül leginkább a Faerie Dragon, Azure Drake, Book Wyrm, Ysera kvartett maradhat meg opcióként, szinergia lapként pedig a The Curator jöhet majd szóba.

A másik népszerű sárkányos deckkel, a Dragon Warriorral szemben tehát a Dragon Priest "megmenekülésére" van még némi esély, és bár a lehetőségek jócskán beszűkülnek majd, már egy-két új kapcsolódó lap is biztosíthatná a pakli a helyét az új metában. Meglátjuk, hogyan gondolkodtak a Blizzard dizájnerei...

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!