Sosem volt még ilyen magas az átlagos játékosszám CS:GO-ban

Sosem volt még ilyen magas az átlagos játékosszám CS:GO-ban

A Steam statisztikái szerint 2012 júliusa óta még sosem játszottak ennyien egy 30 napos átlagot tekintve.

402 859 játékos. A Steam hivatalos statisztikái szerint ennyien játszottak átlagosan a CS:GO-val az elmúlt 30 napban, ami az eddigi legmagasabb átlag a játék történetében.

2017 januárja tartja egyébként a havi rekordot is 393 109 átlagos játékossal, de az elmúlt 30 nap még ezen is túltesz. Természetesen számít, hogy az ELEAGUE Major alatt rengetegen kapcsolódtak be a közvetítésekbe a játékon belüli GOTV segítségével, ami alaposan megdobta a számokat.

Ha megnézitek 2016-ot, a legnépszerűbb hónap ott is március volt, az MLG Columbus Major tornájának hónapja. Az egyébként tisztán látszik, hogy az őszi-téli hónapok szintén meghozzák a játékkedvet, a korai sötétedés hatására több időt töltenek az emberek CS:GO-val.

Az egyidejű legtöbb felhasználó 2016-ban szintén egy Major döntő hónapjából származik (vélhetően ez is az oka), de az 814 616-os csúccsal az ELEAGUE Major sem panaszkodhat. Egy normál napon egyébként (európai idő szerint) napközben 6-700 000 játékos, éjjel 2-300 000 játékos van a szervereken, amiből tisztán látszik, melyik kontinensen játszanak a legtöbbet CS:GO-val.

Major ide, rossz idő oda, az tisztán látszik, hogy a játék szép fokozatosan, de évről évre növekszik! Az egyre bővülő játékosbázis és a versenyek nézettsége értelmében a CS:GO még mindig az egyik legnépszerűbb esportjáték, ami 2017-ben felkapottabb, mint eddig bármikor a játék 2012-es megjelenése óta!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!