A friss lineupok közül sokan elbuktak, bajban a NiP és a Na'Vi is

A friss lineupok közül sokan elbuktak, bajban a NiP és a Na'Vi is

A DreamHack Las Vegas első napi eredményei alaposan áthúzták az előzetes várakozásokat, három Major legenda is alsó ágra került.

A DreamHack Las Vegas első napi eredményei alaposan áthúzták az előzetes várakozásokat, a nagy adok-kapoban három Major legenda is alsó ágra került. Íme a részletes beszámoló az első csoportkör eredményeiről:

Astralis vs. compLexity - 16:5 (Nuke)

Az amerikai mezőnyben is csak középcsapatnak számító compLexity várható volt, hogy nem bír majd a friss Major győztes dánokkal, akik ráadásul ajándékba kapták Nuke-ot az ellenféltől. Az Astralis februárban ezen a mapon már elintézte a Na'Vi-t és a mousesports-ot is, és az első félidőben megmutatták, miért félnek tőlük az ellenfelek, ha Nuke-ról van szó. 13:2-es első félidő után nem maradt kérdés, a vége megsemmisítő vereség és alsó ág az amerikaiaknak, magabiztos kezdés dev1ce-éknak.

North vs. OpTic - 11:16 (Inferno)

Két vadonat új lineup egy vadonat új pályán! Inferno először mutatta meg magát LAN-on az újjáépítés óta, de ez a meccs sokkal inkább a játékoscserén átesett összeállítások miatt marad majd emlékezetes. A North ugyanis nagy tettet hajtott végre a Majoron azzal, hogy 0:2-es kezdés után mégis legendák lettek, az OpTic viszont világranglista másodikként nem tudott a legjobb nyolcba kerülni.

Mindkét együttes cserélt is, de a statok alapján úgy tűnik, az amerikaiak jobban belenyúltek. Hiko szárnyalt új csapatában, 21:13-al zárt, aizy 13:23-ig jutott. Hiko ráadásul egy nagyon fontos pisztolykört is lehozott a csapatnak, k0nfig jobban járt volna ha ezúttal is késsel próbálja meg hozni az 1v1-et:

fnatic vs. Gambit - 8:16 (Inferno)

Ha egy üzlet beindul, nincs megállás. Jöhetett a nap második Inferno-ja, ezúttal két legendás csapat találkozásának színtere volt az új pálya. Az újraalakult fnatic-nak viszont kevés esélye volt a régóta együtt játszó Gambit ellen, ez a svéd gépezet még nem olyan gördülékeny, idő kell az összeszokáshoz. Zeus-ék azonban csinálták, amihez értenek: szépen forgatták ki a védelmet a pozikból és CT oldalon ügyesen váltogatták a psszív és az előretolt köröket, sima győzelem lett a vége.

Virtus.pro vs. Misfits - 16:12 (Cobblestone)

A Major döntős lengyelek várható volt, hogy megizzadnak a frissen alakult amerikai reménység, a Misfits ellen, ennyire szoros meccsre azonban még ők se számítottak. A pályák vétózása tökéletesen alakult a VP-nek, a végén ők dönthettek, hogy Inferno vagy Cbble legyen a map? Védekező oldalon azonban csak minimális előnyt sikerült kiharcolniuk pasha-éknak, támadásban aztán belejöttek és végül behúzták a meccset! A hajrában több, szinte már bukott kört is meg kellett oldaniuk, például ezt a null HP-s 2v4-et:

SK vs. TyLoo - 16:5 (Cobblestone)

A nap talán legsimább meccsén az immár felps-szel kiegészült brazilok simán átgázoltak a TyLoo-n, akiknek csak momentumaik voltak a 21 kör alatt. Mutattak ugyan szép megmozdulásokat és jól begyakorolt köröket, de ez még a tisztes helytálláshoz is kevés volt.

NiP vs. Cloud9 - 14:16 (Overpass)

Tovább húzódik a NiP rekord hosszúságú veresgésorozata, a nindzsák szoros meccsen ugyan de kikaptak a nyitómeccsen a szintén gyenge formában lévő C9-tól. A rajongók egy ideje már mindkét csapatnál változásokat követelnek, melyek céltáblája első sorban pyth és shroud, akik ezúttal is szinte láthatatlanok voltak. Előbbi 19:25-öt, utóbbi 13:18-at hozott a csapatnak. Ez a párosítás a deceider meccsen vélhetően megismétlődik majd, így a csapatok már fejben készülhetnek is egy Bo3 visszavágóra a másik ellen.

Na'Vi vs. mousesports - 12:16 (Cobblestone)

A nap legnagyobb meglepetését a hattyúdalán, igazából veszítenivaló nélkül játszó mouz alaposan meglepte ellenfelét. A verseny után NiKo már biztosan elhagyja a csapatot, így ez az utolsó verseny, ahol NiKo játékát még élvezheti a német együttes. Ő pedig nem tud leállni, 2.13-as értékeléssel és 37:19-es stattal szinte egymaga elintézte a meccset. Triplák, 4K-k és egy ACE is előkerült az eszköztárból. Belegondolni is fáj, mi lesz amouzzal, ha elmegy:

FaZe vs. Renegades - 16:14 (Mirage)

A FaZe ha nehezen is, de behúzta a kötelezőt, a versenyre még ugye NiKo nélkül érkező csapat jkaem segítségével próbál helytállni, de bőven érezhető egy stabil ötödik hiánya. Azon a Mirage-on, ahol az SK-t elverték a Majoron, most megszenvedtek egy Renegades ellen, 11:4-es előnyt szórakoztak el majdnem karrigan-ék. Mondjuk ezt persze anélkül, hogy lenéznénk az ausztrálokat, de egy SK mellett azért ők még nem említhetőek egy lapon, ezt lássuk be.

Mit hoz a folytatás? Hogyan tovább és milyen meccsek jönnek?

A képlet innen a már megszokott menetrend, a győztesek meccsén aki nyer, továbbjut, a vesztesek meccsén aki még egyt bukik, elbúcsúzik a tornától. Jöjjenek a párosítások és a közvetítései időpontok:

A csoport

Győztesek meccse: Astralis vs. OpTic (00:40)
Vesztesek meccse: compLexity vs. North (19:00)

B csoport

Győztesek meccse: Virtus.pro vs. Gambit (02:05)
Vesztesek meccse: Misfits vs. fnatic (20:25)

C csoport

Győztesek meccse: SK vs. Cloud9 (3:30)
Vesztesek meccse: TyLoo vs. NiP (21:50)

D csoport

Győztesek meccse: FaZe vs. mousesports (04:55)
Vesztesek meccse: Renegades vs. Na'Vi (23:15)

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!