Nagy hiányzó az esport-díjátadó jelöltjei között

Bejelentették az AMD Esports Audience Award idei esélyeseit, új nevek és hiányzó is van a listán.

A videojátékokkal kapcsolatos díjátadók többségét az év végén tartják: így volt ez tavaly is, amikor az Overwatch mind a Golden Joystickon, mind a The Game Awards-on tarolni tudott. Jut azonban hasonló esemény a tavaszi időszakra is: ekkor adja át a BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) az AMD Esports Audience Award díjat, immáron második alkalommal.

A brit filmes és televíziós akadémiának ez az egyetlen olyan díja, melyet nem belső zsűri ítél oda a győztesnek, hanem a közönség voksolhat: a szavazók idén az alábbi hat cím közül választhatják ki az Év Esport Játékát.

  • Clash Royale
  • Counter Strike: Global Offensive
  • Dota 2
  • League of Legends
  • Overwatch
  • Street Fighter V

A tavalyi győztes SMITE ezúttal nem került fel a hatos listára, a CS:GO, a Dota 2 és a League of Legends azonban idén is ott van az esélyesek között. A legnagyobb hiányzó egyértelműen a Hearthstone, melynek ezúttal nem szorított helyet a zsűri - helyette inkább a Blizzard újonca, az Overwatch, valamint két másik 2016-os megjelenés, a Clash Royale és a Street Fighter V kerültek fel a listára.

A szavazás már elkezdődött, voksolni egészen március 30-ig lehet az alábbi weboldalon. A díjátadó április 6-án lesz Londonban, melyet a Twitch-en élőben lehet majd követni - szerintetek melyik játék indul a legnagyobb eséllyel?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!