25%-kal kevesebbet bonthatunk idén egy kiegészítőből

25%-kal kevesebbet bonthatunk idén egy kiegészítőből

Az új megjelenési naptár komolyabb költekezést igényel majd. Kiszámoltuk, mekkora a különbség a tavalyi és az idei év között.

Meglehetősen sok változást tartogat számunkra az idei év a Hearthstone-ban: a múlt heti bejelentésből kiderült, hogy 6 Classic lap mellett az új Adventure-öktől is el kell búcsúznunk.

2016-ban két kiegészítő és egy Adventure jelent meg, az idei évtől azonban a Blizzard átáll a háromkieges rendszerre: összesen három darab, egyenként nagyjából 130 új lapot tartalmazó kártyacsomagra számíthatunk 2017-ben. Ez két szempontból jelent komoly változást:

  • Több új lap fog megjelenni
  • Kevesebb goldot fogunk tudni költeni átlagosan egy kiegészítőre

Az Adventure-ök egyik nagy előnye az volt, hogy előre kalkulálható, nem túlságosan megterhelő befektetésért (2800 gold) cserébe egy fix lapkészletet biztosított. Mostantól azonban ugyanazt az éves goldmennyiséget nem két kiegészítő és egy Adventure, hanem három kiegészítő között kell majd megosztanunk. Ebből következik, hogy átlagosan kevesebbet tudunk majd költeni egy-egy kiegészítőre, mint eddig.

Számoljunk!

Korábbi kalkulációkból már kiderült, hogy a napi questekkel (az újrapörgetést kihasználva) átlagosan ~59 goldra lehet szert tenni. Ha abból indulunk ki, hogy valaki minden nap megcsinálja a kapott questet, emellett pedig a 3 győzelemért járó 10 goldot is mindig zsebre teszi, akkor napi szinten átlagosan 69 goldot tud kiszedni a játékból (aki szorgalmas, az persze ennél jóval többet is kiüthet). Ez éves szinten 25 185 goldot jelent. Ha ezt leosztjuk egy kiegészítőre (kivonva belőle az Adventure árát), akkor látható, hogy jelentős a különbség a tavalyi és az idei év között.

  • 2016 - 112 csomag / kiegészítő
  • 2017 - 84 csomag / kiegészítő

Ez kereken 25 százalékos visszaesést jelent, ennyivel kevesebb pakkot bonthatunk majd egy-egy kiegészítőből. Ha tehát szinten szeretnénk tartani magunkat, akkor az idén többet kell majd költenünk a játékra - vagy ügyesebben kell farmolnunk a goldot.

Valamelyest a Blizzard is próbálja kompenzálni ezt a változást, a tegnapi Q&A során ugyanis hangsúlyozták, hogy szeretnék megtartani a Hearthstone free-to-play jellegét. Ezen elgondolásnak megfelelően több ajándék pakkot fognak kiosztani az év során, mint eddig.

Keményebb küldetések, ajándék kártyapakkok és Arena változások jönnek

Ben Brode és Mike Donais tegnap este a játékosok kérdéseire reagáltak. Íme a legfontosabb válaszok.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!