Interjú - Új multigaming a láthatáron: íme a Team Plague Hearthstone-csapata!

Interjú - Új multigaming a láthatáron: íme a Team Plague Hearthstone-csapata!

Újabb változás a hazai esport-életben, a Team Plague erős Hearthstone-névsorral igyekszik versenybe szállni.

Viszonylag mozgalmas időszak ez a hazai Hearthstone-életben, hiszen az egyik legnagyobb hazai multigaming, a Team HoP januárban jelentette be, hogy Hearthstone-csapatot igazolt. Most pedig újabb váltásról tudunk beszámolni: a Team Vortex játékosai egy új multigamingnél a Team Plague-nál folytatják majd.

A szervezet Hearthstone-csapata az alábbi játékosokból áll majd:

  • Háber "Huby" Balázs
  • Dudás "cLassiC" Gábor
  • Szász "drSteveice" István
  • Frisch "FrischRuben" Ruben


A bejelentés kapcsán néhány kérdést is intéztünk a csapathoz - pillantsunk kicsit a "kulisszák mögé"!

Mi áll a csapat megalakulásának hátterében és honnan jött a lehetőség?

Több lehetőségünk is volt a folytatásra a Hearthstone csapattal, és hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy szeretnénk valami újat felmutatni, ami a magyar esport vérkeringését újra felpezsdíti. Több élvonalbeli játékossal egyeztettünk, hogy lenne-e kedve ebben a projektben részt venni, és az igenlő válaszok után már nem volt akadály, hiszen a startvonalnál már egy elég erős háttércsapatot tudtunk felmutatni.

Hogy néz ki a Team Plague összetétele, mik a szerepkörök?

Még a bővítés időszakában vagyunk, így nincsenek végleges szerepkörök, de Novák „Valnar” Bence az alapító és a csapatokat összefogó menedzser, mellette az egyik esport bár tulajdonosa is fontos szerepet tölt be a csapat mindennapjaiban, ő a HR-szekciót vezeti. Ezen kívül a csapat menedzselésében fontos munkát végez Dajkó "seazon" Gergő is, aki az arculattól kezdve a szponzorokkal való kommunikációig sok feladatot lát el. A szervezeti ügyekért pedig Kiss „Shodan” Viktor a felelős, hiszen szeretnénk, ha jogilag minden tökéletesen és olajozottan működne

Csapataink egyelőre HS-ben, HotS-ban és CS:GO-ban vannak, de a későbbiekben a többi játékban is ki akarunk alakítani magunknak egy ütőképes együttest, gondolunk itt a LoL-ra és az OW-ra.

Mit jelent ez a váltás a játékosok számára? Miben más ez az új csapat?

A játékosoknak egy multigaming nagyobb hírnevet tud adni, mintha egyedül próbálkoznának a szerepléssel, illetve a szponzoraink is tudnak segíteni a játékosok teljesítményének növelésében, akiket egyedül nem biztos, hogy el tudnának érni.

Az egyik támogatónk például az esportolóink felfegyverzésében hatalmas feladatot lát el - csak hogy a legnagyobb szponzorunkat említsük -, hiszen a tökéletes eszközök nélkül nagyon nehéz jól teljesíteni bizonyos szint fölött. Hiszen ez is egy sport, heti több 10 óra gyakorlás van a csapattagok mögött, van, akinél ez majdnem átlépi a bűvös 100 órás határt is.

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé?

Szeretnénk nagyon erős lineupokat felmutatni a legtöbb játékban, és szeretnénk a magyar esportnak hírnevet szerezni külföldi eredményekkel is. Szeretnénk hosszabb streameket, illetve charity-ket is lebonyolítani.

Rövid időn belül ez a második "új" Hearthstone csapat idehaza...

Örülünk az újabb csapatok bejelentésének, mivel szeretnék színvonalas versenyeken, kimagasló teljesítményű sportolókkal megmérettetni saját játékosainkat!

Köszönjük a válaszokat, sikeres működést és versenyeket kívánunk nektek a jövőben!

Köszönjük az interjút a Team Plague nevében. Hajrá magyar esport!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!