Minden paklilista, minden tudnivaló - Kezdődik a Winter Championship!

Minden paklilista, minden tudnivaló - Kezdődik a Winter Championship!

Az idei év eddigi legnagyobb Hearthstone versenye veszi kezdetét ma este, vasárnapra pedig kiderül, ki lesz a téli szezon bajnoka!

16 játékos, 4 továbbjutó: a mai napon kezdetét veszi az év eddigi legfontosabb Hearthstone versenye, a Winter Championship, ahol óriási a tét, hiszen a négy legjobb játékos kvalifikálja magát a jövő évi világbajnokságra.

A helyszín is ehhez méltó, Európa, Amerika, Kína és az ázsiai-óceániai régió legjobbjai ugyanis a Bahama-szigeteken csapnak össze a varázslatos kilátású Melia Nassau Beach szállodában. A játékosok már a tengerparton készülnek a nagy összecsapásra.

Játékosok és paklik

A játékosok közül a legnagyobb név egyértelműen az aktuális világbajnok, Pavel, aki a 2016-os Last Call óta minden HCT tornát megnyert (EU Last Call, BlizzCon, EU Winter Playoff), és most is nagyon komoly esélyekkel indul.

A deckek eloszlásáról korábban már beszámoltunk: Pirate Warriorból van a legtöbb, de a classokat tekintve igen kiegyensúlyozott a mezőny - leszámítva a Druidot, illetve a Hunter és a Paladin teljes hiányát. Most lássuk, milyen deckeket hoztak az egyes játékosok!

A csoport

B csoport

C csoport

D csoport

Menetrend és közvetítés

  • csütörtök (15 órától) - A és B csoport meccsei
  • péntek (15 órától) - C és D csoport meccsei
  • szombat (15 órától) - továbbjutásról döntő meccsek és negyeddöntők
  • vasárnap (17 órától) - elődöntők és döntő

A versenyt a szokásos helyen, a Hearthstone hivatalos Twitch-csatornáján követhetitek majd a jól megszokott stábbal, Frodannel, Brian Kiblerrel, Sottle-lel, Ravennel, TJ Sanders-szel és ThatsAdmirable-lel.

A formátum Bo7 Conquest, vagyis minden játékos egy paklit bannolhat az ellenfelétől, az összecsapást pedig az nyeri, aki előbb képes győzni mind a négy maradék deckjével.

Díjazás

A versenyen összesen 250.000 dollárt osztanak szét a játékosok között, a pénznyeremény mellett pedig az első négy helyezett kijut a 2018 januárjában esedékes következő világbajnokságra is.

  • I. hely - $60.000
  • II. hely - $40.000
  • III-IV. hely - $20.000
  • V-VIII. hely - $12.500
  • IX-XVI. hely - $7.500

Innentől nincs más hátra, mint szurkolni - vasárnap este kiderül, ki lesz a téli szezon bajnoka!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!