Megérkezett a Lucio Nerf a PTR-re - a sebesség és a gyógyítás csökken, de nő a sebzés

Nerf is meg nem is, egy biztos Lucio kapott egy pofont a Blizzard-tól.

Lucio a mostani metában egy olyan pick a rangsorolt meccseken, ami szinte muszáj. Nagyszerűen alkalmas arra, hogy a csapat egy keskenyebb átjárón egy Speed Boost-al átrobogjon. Van egy folyamatos heal-je, ami egy Amp után elég arra, hogy felkapja a csapat nagy részét maxra, ha folyamatos sebzést kapnak. Ezen kívül pedig a Sound Barrier olyan eszközt ad az irányítója kezébe, amivel ki lehet védeni a támadó ultik nagy részét. Persze ehhez a játékosnak tudnia kell időzíteni és gyorsan kell felmérnie, hogy mi az amire szüksége van a csapattársainak. Ezzel együtt elmondható, hogy a brazil dj a játék olyan karakterei közé tartozik, ami nem igényel túl nagy mechanikai tudást. Emiatt pedig sokszor lehet látni és olvasni a reddit-en na meg más fórumokon, hogy Lucio op. Ezt pedig a Blizzard is észrevette, mert a PTR-re megérkezett a Lucio nerf. 

Sonic Amplifier:

+ 25 % sebzés

Lucio alaptámadásai kicsit lassúak és nem igazán hordoznak magukban túl nagy átütő erőt. A nerfek mellé kellet valami, hogy megmaradjon az egyensúly. Ezzel a változással biztos, egy-egy harcban már sokkal erősebb szerepe lesz, nem csak egy mozgó kabalaként rohangál majd körbe-körbe.

Heal Song:

A saját gyógyulás 33%-al lassabb lesz, a csapattársak esetében az érték változatlan

Ez abból a szempontból fontos, hogy ezzel már kétszer is meg kell gondolni a helyezkedést, hiszen ha beesik egy-egy halál közeli sebzés, akkor bizony értékes másodpercekkel tart tovább, amíg ismét kényelmes HP csíkot tud majd magának csinálni. Ha pedig vissza kell vonulni, akkor a csapat is kevesebb gyógyítást kap majd. 

Wall Ride

A bónusz sebesség 30%-ról, 20 %-ra csökken

Lucio mindig is tökéletesen alkalmas volt arra, hogy húzza az időt, egy-egy ponton azzal, hogy a falon szaladgált olyan sebességgel, mint egy mérgezett egér. Sokszor meccseket is el tudott ez a képesség dönteni. A nerf után azért nem veszik el ez a lehetőség, de már nem lesz olyan könnyű kivitelezni.

Összegezve tehát a rangsorolt meccsek gyógyítókirály kicsit lassabb és törékenyebb lesz. Viszont az általános vélekedés alapján a kapott nerfek arra nem elegek, hogy kiszorítsák a metából. De az biztos, hogy mostantól jobban kell majd figyelni, hogy ki mit csinál.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!