VIDEÓ: Egy kis BM, Turn 1 Edwin, szomorú Pavel és egy óriási comeback!

VIDEÓ: Egy kis BM, Turn 1 Edwin, szomorú Pavel és egy óriási comeback!

Már a legjobb négy között jár a bahamai verseny, mutatjuk az eddigi legfontosabb eseményeket és legfontosabb pillanatokat.

A Hearthstone Winter Championship 2017-ben a Bahamákra költözött, a helyszínre és a hangulatra aligha lehetett panasza a versenyzőknek és a nézőknek, nem úgy a meccsek színvonalára. Ezt ugyanis az emberek többsége kicsit unalmasnak és egysíkúnak találta, pedig bőven volt miről beszélni a 250 000 dolláros verseny eddigi napjai alapján.

Csoportkör

Az esélyesek közül már az elején búcsúzott GreenSheep és a jelenlegi világbajnok, Pavel. Az orosz játékos egyik meccsén simán nyert 4:0-ra, a másik két találkozón viszont egyaránt szoros csatában, de végül 4:3-ra alul maradt. Érthető módon Pavel nem volt boldog, mikor utolsó meccsén egy felbuffolt Hungry Crab leverte az arcát:

A csoportkör másik nagy meccse a szintén továbbjutásról döntő fr0zen vs. XHope meccs volt, ahol szintén 4:3-as végeredmény született. A szoros eredmény meglepő húzásokkal telített volt, fr0zen például a negyedik meccsen egy első körös 10/10 Edwinnel adta fel a leckét ellenfelének:

Playoff

A legjobb nyolc között ShtanUdachi mindenkit meglepett azzal, hogy 4:0-val jutott az elődöntőben, a többi meccsen ugyanis egytől-egyig szoros eredmény született. LvGe és SamuelTsao találkozóján például még egy kis BM is belefért, a biztos lethal ellenére a tajvani játékos csavart egyet az utolsó körön:

A negyeddöntők legszorosabb meccseként mégis a Neirea vs. fr0zen találkozóra emlékszünk majd, és fr0zen gusztustalan Dirty Rat húzásaira. Neirea már 3:1-re vezetett, innen állt fel 3:4-re az amerikai ellenfél, a hatodik meccsen egy Leeroy és egy Alextrasza jött a Dirty Rat-re, a hetedik meccsen pedig egy újabb Alex, Neirea-nak innentől bátran mondhatjuk, kevés esélye volt a meccseken.

A verseny ma az elődöntőkkel folytatódik, a tét 60 000 dollár és 20 HCT pont, ez jár a versenyt megnyerő játékosnak. A közvetítést élőben nézhetitek a Hearthstone hivatalos csatornáján.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!