Egy érinthetetlen csapat is volt a Halo világbajnokságon

Egy érinthetetlen csapat is volt a Halo világbajnokságon

Meg is nyerték végül: az OpTic Gaming lineupja sorozatban második alkalommal hódította el a címet.

Az elmúlt hétvégén rendezték a Halo idei világbajnokságát: a 2017-es Halo World Championship egymillió dolláros díjalappal eresztette egymásnak a legjobb csapatokat.

A versenyen - ahogyan arra számítani lehetett - az amerikai csapatok domináltak: mind a 7 továbbjutott a csoportkörből, a többi régióból pedig csupán az európai FAB Esports ért el az egyenes kieséses szakaszig, de ők is hamar elhullottak.

Sőt, ha úgy nézzük, akkor mindenki más is, az OpTic Gaming ugyanis szó szerint átgázolt a mezőnyön. A csoportból egy 3:1-es és egy 3:0-s győzelemmel mentek tovább, míg a playoffban két 4:0 és egy 4:1 után jutottak a döntőbe, ahol nagyon simán, 4:0-ra verték a Team EnVyUs csapatát is. 6 meccs, mindössze két vesztett pont - nem lehet kérdés, hogy megérdemelten nyertek SnakeBite-ék.

Az amerikai-kanadai négyes ezzel megvédte bajnoki címét, hiszen 2016-ban is ők lettek a Halo világbajnokai - igaz, akkor még a CLG mezében. Az első helyért 500 ezer dollárt vághattak zsebre - a második EnVyUs 200 ezer, a harmadik Team Liquid pedig 100 ezer dollárral vigasztalódhatott.

Ha visszanéznétek a torna döntőjét, kattintsatok az alábbi videóra - 4 óra 55 percnél kezdődik a finálé.

Élő videó megtekintése innen: Halo – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!