Egy korszak lezárult: kiesett az Origen az LCS-ből

Egy korszak lezárult: kiesett az Origen az LCS-ből

Challengerből LCS-be, LCS-ből vb-re, majd vissza Challengerbe. 

Ki gondolta volna, hogy egy 2015 tavaszán a Challengerből feljutott csapat még ugyanebben az évben 2. lesz az LCS-ben, majd vb elődöntőig (!) menetel? Aztán pedig ki gondolta volna, hogy ugyanez a csapat totál szétesik, a sztár botlane átigazol az ősi riválishoz, akikkel 2016-ban végiggázolnak az LCS-en és MSI/vb résztvevők, míg az eredeti csapatuk elkezd zuhanni? 

Természetesen xPekéről és gárdájáról, az Origen-ről van szó, a hidegzuhany pedig most érkezett el, miután csütörtök este az LCS-ek történetének talán legrosszabb Bo5 szériájában sima 3-0-ra kikaptak a Giants! csapatától, ezzel kiestek az első számú LoL bajnokságból. Még emlékszem, mekkora hype övezte xPekét, miután kivált a Fnaticból és egy spanyol rendezvényen beharangozta az új brandjét, már akkor tízezrek követték az egykori sztárt, Európa legjobb midesét. Pedig volt ilyen is ez a csapat:

De úgy tűnik, eljárt az idő Enrique fölött, azt, amit a rivális Ocelote megcsinált a G2-val, nem sikerült neki az Origennel. Hogy mi volt ennek az oka, azt üzleti intelligenciában, szervezetfejlesztésben, márkában, sok mindenben lehet keresni, de a tények makacsok: amíg a G2 szárnyal és szép lassan Európa legnagyobb e-sport márkájává növi ki magát, addig az OG megragadt egy eleinte jó, majd keserves körülmények között elsorvadó, és most már gyakorlatilag halott brand szintjén. 

Pedig olyan arcok fordultak meg itt, mint sOAZ, Mithy, Zven, PowerofEvil vagy Forg1ven. Mekkora potenciál, mekkora kihagyott ziccer! És nincs több jó játékos, nincs több szponzor, nincs több LCS, Twitterre is már csak annyit írtak ki, hogy bocsánatot kérnek azért a rémálomért, amit a rajongók kaptak nem csak az utolsó meccsen, hanem az elmúlt hónapokban.

Ezek után szinte biztos, hogy szétesik a csapat, a kérdés már csak az, mit kezd xPeke a saját brandjével: hajlandó-e felállni a padlóról és megpróbálni teljesen az alapoktól újjáépíteni magát, vagy inkább szögre akasztja az egeret. Sajnálnánk, ha utóbbi mellett döntene, mert ikonikus alakja az európai e-sportnak.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!