Egy ligával magasabban akar focizni az Overwatch World League

Egy ligával magasabban akar focizni az Overwatch World League

A hírek szerint két NFL csapat súlyos pénzeket csengetett ki egy helyért az induló bajnokságban.

Az Overwatch League lassan már olyan lesz, mint a Trónok Harcában a tél, mindig csak jön, meg mindenki azt mondja, hogy mekkora durranás lesz, de aztán megírnak öt könyvet és még mindig aratják a búzát Westeros-ban. A Blizzard még tavaly bejelentette, hogy 2017-ben az Egyesült Államokban útnak indítják a versenysorozatot, de persze pontos dátumot nem adtak meg, azzal az indokkal, hogy még keresik a megfelelő formátumot és partnereket. Azóta viszont csak pletykák mennek, ami nagyjából annyit jelent, hogy senki nem tud semmit.

Vagyis senki nem tudott semmit tegnapig. Amikor a Blizzardhoz közeli források elhintették Richard Lewisnak, hogy a Miami Dolphins és a New England Patriots tulajdonosai megvettek egy-egy helyet az induló bajnokságban. Az egyelőre még nem tiszta, hogy a csapatok az NFL együttes nevét viselik majd vagy egy új márkát építenek, de az biztos, hogy ezzel a bejelentéssel eldőlt, az Ovewatch League franchise alapú ligával indul.

De miért csak most? Merülhet fel a kérdés teljesen jogosan. Erre a válasz annyi, hogy a Blizzard talán egy kicsit túllőtt a célon, amikor áruba bocsátotta a helyeket. Meg nem erősített források alapján úgy reklámozták az induló sorozatot, hogy világszerte van 75 000 profi játékos és 30 millió rajongó., ami enyhén szólva is egy picit ferdítés. A játék népszerű, ezt kár lenne tagadni, ha pedig jó keretei lesznek, akkor a top 3-ba is simán befuthat. De egyelőre a nézettségi adatai csak közepesen jók, Seagull, Harbleu és TimtheTatMan-en kívül nem nagyon termelt még ki nagy streamer személyiségeket és úgy egyáltalán az egész ágazat még iszonyatosan fiatal. Ennek ellenére a Blizzard a liga értékét 15 millió dollár köré lőtte be és persze ez alapján kezdte el árulni a helyeket is. Eddig igencsak felemás sikerrel.

A mostani Patriots és Dolphins döntésbe pedig közrejátszott az, hogy megérkezett a Morgan Stanley becslése az e-sport világ 2017-es évéről. A nagy presztízsű pénzügyi elemzőcég előrejelzései szerint az iparág 720 millió dollár körül fog termelni és ez az összeg később csak növekedni fog.

Annyi viszont biztos, a Blizzard nem számol a már meglévő e-sport szervezetekkel, hiszen nekik egy hely megvétele egyszerűen nem engedhető még, nincs akkora tőkéjük. Az egyik ilyen szervezet vezetője, aki nem akarta felfedni magát, a következőket mondta:

„Ez a jelentés egy vicc, ha valaki olyan régóta van az üzletágban, mint én, akkor az tudja, hogy ez nem reális. Már egy LCS csapaton is nagyon kevés profit van és ezt igazán senki nem érti meg. Sajnos azt kell mondjam, hogy a Blizzard nem számol velünk, mert nem tudjuk azt a pénzmennyiséget felmutatni, amit a nagy múltú sportszervezetek feltudnak. Ez abból a szempontból szomorú, hogy az olyan szervezetek, mint az enyém segítettek népszerűvé tenni az ágazatot, de nagy valószínűséggel mégsem találkozunk majd az Overwatch ligában.”

Ez akár a TSM menedzsere, Reginald is lehetne, éppen a napokban derült ki, hogy bár összeállt a fekete-fehérek lineup-ja, végül elengedték az egész csapatot

Persze a hír itthon is felkapta a játékosok és rajongók fejét. Res1st a Wonder Stag csapatából már meg is osztotta a véleményét, szerinte ez egy teljesen jó fejlődési modell az Overwatch számára. A nagy kérdés az, hogy a végén az OWL nem csak egy "urak hobbija" lesz, ahol a pénzzel teli sportcsapatok játszadoznak majd egymással. Mit gondoltok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!