"Everybody calm the F*** down" - A Blizzard végre dobott pár információ morzsát

A Blizzard végre kijött a barlangjából és jól elküldött mindenki ta fenébe.

A héten folyamatosan jöttek a hírek az induló Overwatch League-el kapcsolatban. Az MLG nyitott egy fület csak a ligának dedikálva, Richard Lewis elkezdte lebontani, hogy milyen értékre lőtte be a sorozatot a Blizzard és két NFL csapat, a Dolphins és a Patriots bejelentette, hogy megvettek két helyet, ha minden igaz, akkor igencsak borsos áron.

Egy ligával magasabban akar focizni az Overwatch World League

Ben | 17/05/09 17:28 Az Overwatch League lassan már olyan lesz, mint a Trónok Harcában a tél, mindig csak jön, meg mindenki azt mondja, hogy mekkora durranás lesz, de aztán megírnak öt könyvet és még mindig aratják a búzát Westeros-ban.

Tehát mindenki erről beszélt, egyedül a fejlesztők maradtak relatíve csöndben. Eddig. Tegnap ugyanis kijött egy igencsak mély bejelentést, amiben a Blizzard elejét akarja venni annak, hogy fals információk kezdjenek el keringeni a Reddit-en és az Overwatch közösségben.

„A végső célunk az, hogy egy izgalmas Overwatch e-sport atmoszférát hozzunk létre, aminek persze a csúcsán az induló Overwatch League ül majd, ami remélhetőleg könnyen eljut majd a széles közönséghez, fenntartható és értékes lesz mindenki számára, aki részt vesz majd benne. Most az építkezés szakaszában megpróbáljuk ezt a világot stabil alapokra helyezni és annak semmi értelme, hogy pletykákat gyártsunk, amíg mi sem tudunk mindent pontosan.”

Ez eddig a tökéletes példája a „Nesze semmi, fogd meg jól!” fogalomnak, gyakorlatilag nem kaptunk információt a csapatokról, a tulajdonosokról és a beosztásról sem. Ez alapján simán elképzelhető, hogy az egész csúszik és nem kezdődik a tervezett időben.

A bejelentés másik pontja már kicsit konkrétabb volt. A Blizzard itt arra a találgatássorozatra akart válaszolni, amiben mindenki azt mondogatta, hogy az eddig esport csapatokat jégre teszik, mert nem tudják fizetni a belépőt. Ez sokaknál rendesen kihúzta a gyufát, hiszen az olyan csapatok, mint a compLexity, a Denial és a Splyce nagyon sokat tettek azért, hogy az Overwatch elérje a mostani népszerűségét.

„Ha valaki ismeri a Blizzard-ot, akkor tudhatná, hogy mindig is törődtünk a közösségekkel és a játékosainkkal. Az induló bajnoki sorozatot a már meglévő dolgokra építjük fel és még mindig tárgyalunk a szervezetekkel, arról, hogy hogyan tudnának helyet találni maguknak benne. A szervezetek alatt most a hagyományos és e-sport csapatokat értem. Részletekről nem beszélhetek, de annyit elmondhatok, hogy a tárgyalások jól mennek és nemsokára nagyon izgalmas híreket osztunk majd meg.”

Arra a „vádra”, hogy egy helyért akár 20 millió dollárt is elkérne a cég nem válaszoltak, de más források szerint a feltehetőleg kiszivárgott információk igazságtartalma nem túlságosan erős. Szóval mindent egybevetve annyit mondtak, hogy tessék szépen lenyugodni, majd valamikor a közeljövőben jönnek a hivatalos részletek, addig pedig ne találgasson senki, mert nincs semmi értelme.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!