Az új Operation-nel megérkezett az UMP-45 nerf is

Az új Operation-nel megérkezett az UMP-45 nerf is

Túl népszerű volt ez a fegyver? Vagy túl hatékony? Esetleg a többi SMG volt nagyon elhanyagolva?

Több, mint egy év telt el az Operation Wildfire óta, ezért most mindenki Hydra lázban ég. Sok újdonságot tartogat a friss csomag, de a sorok között megbújt egy érdekes változtatás: a frissítés egy UMP-45 nerfet is magával hozott.

Akár még Dragon Lore is eshet: minden, amit az új Operation-ről tudnod kell!

Uacute;j játékmódok, új pályák és rengetek új skin: Itt az Operation: Hydra!

A hivatalos indoklás szerint a módosítás célja, hogy a közkedvelt UMP-t összhangba hozza az SMG kategória többi tagjával. A profi játékosok az elmúlt időszakban előszeretettel alkalmazták a fegyvert, például annak ára és páncél átütő képessége miatt, valamint a 600 dolláros kill-reward is az előnyök között szerepelt.

Változások a profi CS:GO-ban, avagy az UMP felemelkedése

Uacute;j meták jönnek és mennek az esport játékokban, ezt pedig a CS:GO sem tudja elkerülni, így kialakult a legújabb trend, az UMP meta!

A fegyverhez egyébként 2014 vége óta nem nyúlt a Valve, amely a mostani változtatással a fegyver hatótávolságát szabta rövidebbre, aminek egy lelkes Reddit felhasználó igen alaposan utána is járt.

Páncél nélküli ellenfél ellen

1-Hit Kill Headshot távolság

Előtte: 1035 egység (26,3 méter)
Utána: 585 egység (14,9 méter)

Headshot + 1 mellkas lövés kill

Előtte: 1722 egység (43,7 méter)
Utána: 973 egység (24,7 méter)

Páncélos ellenfél ellen

Headshot + 1 mellkas lövés kill

Előtte: 396 egység (10,1 méter)
Utána: 224 egység (5,7 méter)

2 Headshot kill

Előtte: 1842 egység (46,8 méter)
Utána: 1041 egység (26,4 méter)

Látható, hogy az egygolyós fejes, a mellkas találattal együtt bevitt headshot, valamint a páncélos és a védtelen ellenfelek likvidálásához szükséges találati távolság is alaposan megcsappant. Például az egygolyós fejeshez szükséges 26,3 méter távolság már nem elegendő a sisak nélküli ellenfél leterítéséhez, most 14,9 méter kell.

Összességében tehát az UMP most sokkal jobban közeli/közepes hatótávolságú fegyverré vált, a mellett, hogy a kiváló ár-érték arányát megtartotta. Lehet, hogy a Valve a többi SMG-t, például az MP9/MAC-10 és az MP7-es lőfegyverek népszerűségét akarja visszahozni? Ti melyik SMG-t használjátok sűrűbben?

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!