A North-ban köthet ki valde, de akkor ki távozik onnan?

A North-ban köthet ki valde, de akkor ki távozik onnan?

A North egyre erősebben érdeklődik valde iránt, viszont akkor aizy-nek valószínűleg távoznia kell majd. Hivatalos bejelentés még nincs.

Valdemar "valde" Bjørn Vangså 21 éves dán játékos, aki már most elmondhatja magáról, hogy helye van a világ elit CS játékosai között. Még ugyan nem tudott komolyabb csapatban bemutatkozni, de már most szép eredményeket tudhat magáénak, köztük egy IEM Katowice 2017 3-4. helyet. Ám a csapatának, a Heroicnak nem ment mostanában annyira a szekér, az EU minorra se jutottak le, ennek áldozata pedig valde maga lett, néhány napja már a szerződését is felbontották. A történet azért érdekes, mert az egyik legígéretesebb dán játékosnak kiabálták ki korábban, de ha megnézzük a lenti statisztikákat, látszik, hogy a decemberi-januári formája mára elpárolgott, épp egy erős hullámvölgyben van.

Hullámvölgyben a Heroic, valde távozott

A dán Heroicnál sem megy minden gördülékenyen, a Minor selejtezőjén már kiestek, most pedig már távozó is van.

csgo-esport-santiago-valde-north-aizy-konfig-cloud9-nip

Statisztikái ugyan igazolják a Heroic állítását, miszerint egyre kevesebbet tudott hozzá tenni a csapat teljesítményéhez. Ezt maga a játékos is elismerte, ugyan azt hozzá tette, hogy számos ok játszott közre a Heroic és saját maga teljesítményének romlásában. A RFRSH Entertainment foglalkozik a játékos ügyeivel is, így már dolgoznak azon, hogy megtalálják valde következő csapatát. Ekkor jött képbe a North, ugyanis a skandináv szervezet sem éli fénykorát, lehet, hogy nekik se ártana a vérfrissítés. Ha viszont valde-t szeretnék a soraikban tudni, valakit el kell engedni vagy kispadra ültetni. Valljuk be, a második opció nem valószínű a körülményeket tekintve. Ez a személy lehet aizy, aki februárban érkezett a FaZe Clan-tól, és nagyon hullámzó teljesítményt nyújt azóta is.

A héten aizy nem is gyakorolt a csapat többi tagjával, és itt jön egy érdekes dolog. Egy teljesen ismeretlen steam profilról játszott valaki, amit többen is megerősítettek, hogy valde volt. A helyzet azért sem egyszerű, mert hamarosan jön az ESL Pro League döntője, ahol így nem lehet tudni, hogy ki lesz az 5. játékosa a North-nak. 

Miért pont valde?

Valde nem a legjobb formáját mutatta az elmúlt hetekben, viszont tény, hogy az egyik húzóembere ő volt a Heroic-nak. Nagyon tehetséges játékos, többen is nyilatkoztak már erről. A rosszabb teljesítmény betudható korának és egy kisebb személyes ellentétnek is. Azt sem kell elfelejteni, hogy ezt megelőzően játszott már beugróként egy versenyen a North-os srácokkal (akkoriban még Team Dignitas) és ugyan az eredmény elmaradt a várttól, valde teljesítményére nem volt panasz. Hivatalos fórumokon már be is indult a találgatás, hova kellene aizy-nek igazolnia. Terítéken van több komolyabb egyesület is (Cloud9, NiP), de ésszerű lehet egy valde-aizy csere is a North-Heroic között, hiszen utóbbi épp 5. játékosát keresi.

csgo-esport-santiago-valde-north-aizy-konfig-cloud9-nip

Ki lesz az új fogás?

Egyelőre még megy a találgatás és a ködösítés, amit ebben a posztban is láthatunk a North kommunikációs és közösségi ügyekért felelős személyétől. 

Erre jött egy érdekes poszt k0nfig-tól, ami újabb spekulációkra ad esélyt. 

Ha pedig már azt gondoltuk volna, hogy ezt már nem lehet fokozni, akkor itt a válasz rá!

Egyelőre tehát nincs semmi konkrét megegyezés Valde és a North között. Abban sem lehetünk biztosak, ki fog akkor távozni, ha tényleg érkezik a dán tehetség. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy ha az EPL-ig nem történik változás és ott sem rukkolnak elő a srácok egy kiemelkedő eredménnyel, garantált lesz a változás a csapatban.

Kit látnátok szívesen a North-ban? Ki lesz az, akinek majd mennie kell?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!