Drámai mérkőzésen feszült egymásnak Észak-Amerika és Korea bajnoka a világelsőségért

Drámai mérkőzésen feszült egymásnak Észak-Amerika és Korea bajnoka a világelsőségért

Vigyázat, spoiler-es beszámoló következik!

Tegnap rendezték az OGN Overwatch APEX harmadik szezonjának hónapok óta várt mérkőzését, ahol az amerikai zászló alatt versenyző francia Rogue csapott össze, a koreai Lunatic-Hai csapatával. A tét a világranglista első helyéért és a nyugati csapat csoportban maradásáért folyt.

Az Overwatch esport-ban kevésbé járatosak joggal kérdezhetik most, mi ez a bajnokság?, kik ezek a csapatok? mi alapján ők a világ legjobbjai?

Az OGN Overwatch APEX, a világ talán legrangosabb állandó offline tournament-je, amit több száz-ezer néző követ élőben angolul és koreaiul egyaránt. A közel 100 ezer dollár összdíjazású, hónapokig tartó sorozatokba a szervezők előszeretettel hívnak meg nyugati csapatokat is, emelve ezzel a mérkőzések színvonalát és változatosságát. Két nyugati alakulat került invitálásra a jelenleg is zajló rendezvényre, a korábbi bajnok EnVyUs, és a szóban forgó Rogue.

A Steve Aoki tulajdonában lévő Rogue-nak, nem ismeretlen az APEX, a legelső szériában már kijutottak a csoportkörből, azonban a legjobb nyolc között kénytelenek voltak búcsúzni. A vereség hatására visszatértek Las Vegas-i központjukba, kemény felkészülésbe kezdtek, és észak-amerikai online kupákon 35 meccses győzelmi sorozatot csináltak az év első negyedében.

Magabiztosan térhettek tehát vissza most Koreába, annak ellenére, hogy az úgynevezett „halálcsoportba” kerültek. Első meccsükön a Mighty AOD ellen győzedelmeskedtek, a másodikon viszont már kikaptak a Kongdoo Panthera-tól, tehát mindent eldöntő mérkőzést kellett vívniuk az utolsó fordulóban.

rogue

A Lunatic-Hai koreai sztárcsapatot szerintem már kevésbé kell bemutatnom, címvédőként érkeztek és a rank1-nek tartott Winston játékosukról, Miro-ról pedig szintén olvashattatok már. Két győzelemmel a csoportban, szinte biztos továbbjutóként, rájuk nehezedő nyomás nélkül várhatták a folytatást.

lunatichai
Az összecsapás formátuma BO5, friss újításként pedig előre meghatározott map típusokon folyt a küzdelem, első körben controll, másodikban escort, harmadikban pedig a sokak által kritizált assault.

Nepal-on a jelenleg domináló dive meta feszült egymásnak, azzal a különbséggel, hogy a Rogue 2-2-2 felállásban D.Va-t használt, amíg a Lunatic-Hai inkább Genji-t hozott helyette. Utóbbinak meg is lett a gyümölcse, a Lunatic-Hai könnyedén hozta el a pályát.

Sajnos Hollywood sem okozott meglepetést, a koreaiak könnyedén juttatták el a limuzint a végállomásához, amíg a franciáknak elhasaltak az utolsó métereken. Az állás így 2-0-ra módosult, elkeseredett helyzetbe hozva ezzel a Rogue csapatát.

A harmadik pálya Hanamura-volt, ahova egy Sombra-ra épülő kompozíciót hozott a Rogue, sajnos ez nem vált be és a Lunatic-Hai nagyobb ellenállás nélkül vitte el az első és a második pontot. A franciáknak tehát tökéletes támadást kellett végrehajtania, hogy életben tarthassák a reményeiket, azonban már az első pont bevétele is nehézséget okozott számukra. Amint ez megtörtént a második pont egy több mint öt perces drámai adok-kapok küzdelemben bontakozott ki. Az egészen overtime-ig menő harcban koreaiak sikeresen megvédték a pontot, ezzel 3-0-ra állítva be a végeredményt, totálisan megsemmisítve a Rogue alakulatát.

A mérkőzés K/D arányára pillantva egyértelműen látszik a koreai játékosok dominanciája, tökéletesen lejátszották francia ellenfeleiket. A koreaiak edzőjének nyilatkozata szerint, sokkal nehezebb mérkőzésre számítottak.

kdlunatichavsrogue

A mérkőzést az alábbi Youtube csatornáján, angol kommentárral is visszanézhetitek:

A Rogue tehát kiesett az OGN Overwatch APEX harmadik szezonjáról, a Lunatic-Hai pedig visszavette első helyét a világranglistán.
A nyugat utolsó mentsvárát az EnVyUs jelenti, akik eddig 2-0-ás mérleggel várják utolsó ellenfelüket.

Korea ismét a csúcsra tört ebben az esport-ban is. Ti mit gondoltok? az Overwatch-ban is ők lesznek a legjobbak, akárcsak League of Legends-ben

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!