FIFA: A németek a profikra, a hollandok az utánpótlásra figyelnek!

Egyre nagyobb klubok szállnak be a Bundesligából az e-sportba és hozzák magukkal a legnagyobb támogatókat is. Az utánpótlás képzése pedig már elkezdődött!

A VfB Stuttgart német labdarúgócsapat a Bundesligából az FC Schalke 04 és a VfL Wolfsburg után harmadikként indított e-sport részleget. A klub leszerződtette Erhan "Dr. Erhano" Kayman-t és Marcel "Marlut" Lutz-ot, így mindkét konzolon képviseltethetik magukat. Az 1893-as alapítású Stuttgart multi-sport egyesület, van jégkorong, atlétika, asztalitenisz és zsinórlabda osztályuk is.

A STARK eSports (melyben a 2 fentebb említett úriember játszik) nem csak a németek menedzsmentjét győzték meg, a 31 szponzor közül 4 is igent mondott a partnerségre.

"Belépünk a FIFA e-sport világába, amely egy folymatosan növekvő terület. Fő profilunk a labdarúgás amely tökéletesen illeszkedik a virtuális világba is. A videójátékozás nem csak a fiatalok körében népszerű, több vállalat is erre fókuszál, hogy népszerűsítse a márkáját, ahogyan ezt a Stuttgart is szeretné" - nyilatkozta Jochen Röttgermann a VfB egyik igazgatósági tagja a sajtótájékoztatón.

Az egyik szponzor a hatalmas sportszergyártó cég, a Puma lett. Rudolf és Adolf Dassler alapította meg a cipőgyárat, később azonban a testvérek összevesztek és útjuk különvált. Harcuk eredményezte, hogy Rudolf Puma, Adolf pedig Adidas néven adta el termékeit. Mivel az utóbbi cég már jelen van, a piaci küzdelmük a virtuális gyepen is folytatódni fog. Úgy tűnik, egyre többen látják meg a lehetőséget az e-sportban.

Néhány száz kilométerrel odébb a holland Heracles Almeo pedig beszáll az utánpótlás nevelésbe. 13-18 éves fiatalokat karolnak fel, hogy profi Fifásokat faragjanak belőlük. 21-én mutatják majd be őket a Polman Stadionban, Almeloban. A klub jelenlegi FIFA játékosa, Bryan Hessing fogja őket edzeni és ők alkotják majd a másodlagos csapatot. A 6 fiatal: Gunnar Nieuwenhuis (16), Rik Weits (18), Melih Bingöl (19), Finn Mulder (13), Tim Slaghekke (16) and Sjors ten Tije (18) az egyesületet fogja képviselni a tornákon.

Elképzelhető szerintetek, hogy egy nap a virtuális labdarúgás a valódi sport fölé emelkedjen?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!