Több hősnerf, spectate mód kijavítása, Maokai nerf és Malphite mini rework jöhet a 7.16-ban

Több hősnerf, spectate mód kijavítása, Maokai nerf és Malphite mini rework jöhet a 7.16-ban

Még egyelőre a 7.15-re várunk, de a 7.16 munkálatai már megkezdődtek, ebbe adott egy kis betekintést Meddler, hogy mikre is számíthatunk.

Mivel még PBE-re se került ki, ott még a 7.15 található, így Meddler csak egy kisebb összefoglalót adott arról, hogy egyelőre mik a terveik, vagyis mihez szeretnének elsősorban hozzányúlni a közeljövőben.

Egy tárgy mind felett: A Duskblade of Draktharr, hogyan változtatta meg a játékot?

Valóban képes egy darab tárgy ennyire felborítani egy egész játékot? Normális esetben azt mondanánk, hogy a válasz egyértelműen nem és ez így is volt a legújabb patch-ig, ahol újfent előkerült a Duskblade of Draktharr a maga mérhetetlen plusz sebzésével, valamint erősített lethality-jével.

Azt már most elmondta Meddler, hogy a 7.15 elég nagyra sikeredett tartalmilag, sok változás várható benne, így sok kielemezni való lesz utána. Ekkor fogják megvizsgálni, hogy mennyire sikerült jól a patch, mi az ami további figyelmet igényel, esetleg további nerfet, vagy buffot. Mivel még egyelőre a 7.15-öt várjuk így nyilván részletes adatokba nem tudott belemenni, de pár dolgot kiemelt, aminek kiemelt figyelmet szentelnek majd.

Olyan hősökre fognak figyelni, akik esetleg túl elnyomóak jelenleg, vagy nemrég kaptak frissítéseket. Ilyen például Jayce, ő már csak a Draktharr miatt is fontos lehet. Thresh az első számú támogató jelenleg és nem véletlenül. Galio nemrég kapott frissítést és azóta is nagyon jól érzi magát miden, ahol sebző tárgyak nélkül is sokszor lenyom mindenkit. Elise a 7.15-ben fog kisebb nerfet kapni, elvesznek egy keveset az alap AD-jából, de kérdés ez mire lesz elég, illetve Kalista és Caitlyn. Előbbi nagyon feljött az LCS meccseken és bár idő kell amíg kinövi magát, de late game-re félelmetes, Caitlyn-t pedig a Ruunan változásai érintették, azóta inkább Stattik Shiv-et, meg Rapidfire Cannont látunk.

Nem véletlenül szerepel itt a Duskblade of Draktharr. Bár már kapott egy hotfixet, ami őszintén szólva nem sokat ért, mivel csak az early game-et érintette a nerf, erre a 7.15-ben további nerfek várhatóak, attól függően nyúlnak még hozzá, hogy ha szükséges. 

Szemmel kísérnek majd egyes tárgyakat, például a buffolt Cinderhulk-ot, ami nagyon közkedvelt lett, ehhez csak hozzátett Cho'Gath és a HP alapú ultija, megtoldva a Gargoyle Stoneplate-el, de alapvetően az összes tankosabb dzsungeles jobb helyzetbe került emiatt, így talán túlságosan is meghatározóak lettek.

Felmerült pár mides is (Orianna, Syndra stb.), akik jelenleg túl jó döntésnek tűnnek a többiekhez képest, illetve az is probléma, hogy a távolsági támogatók javarészt eltűntek, mivel hasznosságuk jelentősen lecsökkent (Lulu, Nami, Karma).

Két nagyobb projektet emeltek ki még ezen kívül, melyek közül az egyik Maokai. Ahhoz képest, hogy mennyit szidták szegényt a Vanguard update után, az új Cinderhulk után azonban hirtelen jó választás lett. Vagy csak ennyi ideig tartott az embereknek kiismerni őt, a 7.13-ban még buffot is kapott az ultijára, nagyobb range-t és alacsonyabb CD-t magasabb szinteken. Vele kapcsolatban elsődlegesen a Q sebzés csökkentésén gondolkoznak, és figyelni fogják a Cinderhulk hatásait rá.

Malphite esetében a W átdolgozásán gondolkoznak, jelenleg ez csak egy időközönként bekapcsolható képesség, ami plusz területi sebzést biztosít számunkra, az pedig nem túl izgalmas. Szeretnék ha kicsit jobban kötődne a játékos képességeihez és ezáltal egy hasznosabb eszköz legyen belőle. 

Végül, de nem utolsó sorban végre foglalkoznak a specate mode-al, ami igencsak gyengélkedett mostanság. A replay része is bugos sokszor, nem veszi fel rendesen a hangokat, de volt olyan is egy-két hónappal ezelőtt, hogy egyáltalán nem lehetett meccseket nézni EUNE-n. Egy kicsit letisztultabb képet is szeretnének, ezért több olyan indikátort fognak eltávolítani, ami csak zsúfoltabbá teszik a képernyőt. Olyan apróságokra kell gondolni, mint például a körök Akali körül, vagy Kindred végső képessége, amit az animációk miatt amúgy is látni lehet. Ezt azért mostanra tervezik, mivel a közeljövőben elég sokat lesz használva ez a funkció versenyszinten, elég ha csak a közeledő VB-re gondolunk.

Mit gondoltok ezekről az esetleges változtatásokról, vagy nektek mi hiányzik a listából?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!