IP-ért, vagy RP-ért vehetünk majd rúnaoldalakat az új rendszerben!

IP-ért, vagy RP-ért vehetünk majd rúnaoldalakat az új rendszerben!

Bár maguk a rúnák ingyenesek lesznek novembertől, az oldalak nem, illetve azt is lehet már tudni, hogy mit is kapunk vissza a régi rendszerből.

Nagyon sok hír van mostanság a novemberben érkező rúnarendszert illetően, erről tett újabb bejelentést a Riot a hétvége folyamán, ami egyrészt az új rendszerbeli a rúnaoldalakat érinti, valamint a visszatérítésről is szó esett.

Mire számíthatunk visszatérítés címen a rúnák/rúnaoldalak kapcsán?

Azt már tudni lehet, hogy a novemberben megjelenő rúnarendszer más lesz, mint a mostani, de mire számíthatnak azok, akik költöttek is a mostanira?

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Riot tervez valamiféle visszatérítést a játékosoknak, ugyanakkor az is felmerült, hogy a teljes összeget nem fogják visszatéríteni, már csak azért sem, mert az ingyenes rúnákkal potenciálisan így is bevételtől esnek el, erről bővebben a fenti cikkben írtunk, másrészt pedig, az se mindegy, hogy ki mikor vette meg az adott rúnaoldalt és abból mennyi relatív értéket tudott kiszedni.

Riot Cactopus nyilatkozott erről pontosabban a cég fórumain, ahol a következőket mondta:

A következő a tervünk: amikor elkezdődik a preseason, akkor az összes IP-t vissza fogjuk téríteni mindenkinek, amit 2017 május 30. óta költött rúnákra. Ez már egy aktív ajánlat, így ha van IP-d és szeretnél új rúnákat kipróbálni, csak nyugodtan, mert visszatérítjük őket. Csak később akartuk megtenni ezt a bejelentést, de mivel sokan érdeklődtek a rúnákról és azok árairól így előbb nyilvánosságra hoztuk. Mielőtt a teljes átvezetés megtörténne, a mostani rúnák árát drasztikusan csökkenteni fogjuk egy rövid időre, de az ebben az időszakban történt vásárlásokat már nem fogjuk visszatéríteni.

És hogy mi a helyzet a rúnaoldalakkal? Ott nem történik ilyen drasztikus változás olyan értelemben, hogy a mostani oldalaink elvileg megmaradnak, vagyis átvisszük magunkkal az új rendszerbe. Ellenben ha újakat szeretnénk vásárolni, azokat változatlan áron tudjuk megvenni, mint ahogy most is, vagyis 6300 IP-ért, vagy 590 RP-ért. Így ha szeretnék újabb rúnaoldalakat, akkor bizony továbbra is a zsebünkbe kell nyúlni valamilyen formában, igaz ezt valamelyest enyhíti az a tény, hogy a mesterségekhez hasonlóan ezek változtathatóak lesznek meccsek előtt. Tehát ha kiismertük a rendszert és tudjuk melyik rúna mire való, vagy hogy épp mire van szükségünk, nem is biztos, hogy kelleni fog 20 rúnaoldal. Ennek fényében a rúnaoldalakat tekintve visszatérítés nem lesz, mivel megtarthatjuk őket, az egyetlen negatívum ebben csak az, hogy a relatív értéke ezeknek az oldalaknak lecsökken jócskán, hacsak nem vagyunk lusták minden meccs előtt átgondolni, hogy milyen rúnákra lehet szükségünk és szeretnénk minden előre beállítani.

Ez így azért egy fokkal jobb, hogy legalább valamennyit visszatérítenek, de aki évek óta játszik, az biztos hogy nem mostanában fog már rúnákat venni, mivel java része már megvan, így egy kicsit olyan tessék lássék megoldásnak tűnik, emellett pedig a rúnaoldalak elértéktelenedése is fájó pont lehet, mert lényegében értékét és értelmét is vesztik így, hogy hősválasztás alatt is bele tudunk nyúlni.

Ti mit gondoltok erről a megoldásról?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!