A Gambit nyerte a PGL Majort, íme a döntő összefoglalója!

Sokan nem vártak túl izgalmas döntőt, hiszen nem a legnagyobb esélyesek játszották, de így sem maradtunk szoros meccsek nélkül.

A döntőt két meglepetés csapat játszotta, hiszen sokan nem számítottak rá, hogy a Gambit az Astralist fogja legyőzni az elődöntőbe, míg az Immortals a hazai közönség előtt játszó Virtus.Pro csapatán gázol majd át. A Gambit úgy érkezett a döntőbe, hogy az egész major során összesen egyetlen egy pályát vesztett el.

PGL Major: Ma eldől melyik a világ legjobb csapata?

tbr | 17/07/23 12:30 A tegnapi napon eldőlt, hogy mely két csapat küzdhet a PGL krakkói Majorének kupájáért, illetve az 500 000 dolláros fődíjért. Viszont igazán nagy meglepetések történtek mindkét elődöntőben, hiszen egyik meccsen sem a jóval esélyesebbnek tartott kedvencek (Astralis és Virtus.pro) jutottak tovább, hanem a teljes Major legnagyobb meglepetéscsapatai, a Gambit és az Immortals!

Az első pálya Cobblestone volt, ahol a brazilok egész magabiztosan kezdtek. A pisztoly kör megszerzése után az azt követő kettőt is behúzták HEN1-ék, viszont az első fegyveres kört már a Gambit nyerte. 5-2-nél jött az első időkérés a Gambit-től. Ezután Dosia B-nél alkotott egészen elképesztőt, miután 4 gyilkossággal hozzá segítette csapatát egy újabb kör megszerzéséhez. Ezután HEN1 is bedurvult, ugyanis egy 1v3 szituációt hozott le. Ezen a pályán szinte mindegy volt, hogy a Gambit gyors vagy lassú játékot játszott, az Immortals végig tudta olvasni az ellenfél taktikáját. 12-3-mal fordultak a csapatok és a második félidő sem hozott túl nagy izgalmakat. A braziloknak sikerült meglepniük az ellenfelet. Egy gyors A támadással ezután pedig, csakúgy, mint az első félidőben az ezt követő kettő kört is simán hozták, ezzel meccs ponthoz érve. A Gambit-nek nem sok pénze maradt, így egy force kört kellett játszaniuk, ami ugyan ért még nekik egy pontot, de a következő körben az Immortals összekapta magát és behúzták a fordulót.

A második pálya a Gambit pályája volt, a Train. Az meccs első felében ment az adok-kapok, de az első félidő végéhez érve a Gambit összekapta magát és 3 pont előnnyel, azaz 9-6-al fordultak. Boltz megadta az alaphangot a csapattársainak, egy triple kill-el a második félidő pisztolykörében. Ezután AdreN-ék három egymást követő kört nyertek meg, így 12-9-re módosítva az állást. Mikor mou hármas gyilkosságával megszerezték a 14-ik pontot, az Immortals-nak nem sok pénze maradt így a comeback elmaradt, a Gambit nyerte a második pályát 16-11-re.

Jött a mindent eldöntő map, ami az Inferno volt. Az első félidőben a Gambit összeszedettebben játszott és szinte esélyt sem adott az Immortals-nak, 5-0-ra el is húztak. Ezután az Immortals próbálkozott mindennel, de bármikor amikor egy pontot szereztek a brazilok, Zeus kitalált valami okosságot, így már 10-2 volt az állás. Az Immortals-nak ki kellett találni valamit, mert ha ez így marad akkor a Gambit könnyedén megnyeri a döntőt. Össze is kapták magukat amennyire csak lehetett és 11-4-el várták a második félidőt. Az Immortals a pisztolykört megnyerte, valamint utána még 3 kört is behúzott, így 11-8-ra módosult az állás. A következő körben is jól állt a szénája steel-éknek és könnyen lehetett volna 11-9 is és ezután akár eco-ra is kényszeríthették volna az ellenfelet. Ez viszont elmaradt, hiszen mou egy egészen elképesztő 1v3 szituációt hozott le. 

Itt kezdődött egy szebb széria a Gambit-nél, hiszen 14-9-re elhúztak és nagyon közel jártak a tornagyőzelmet jelentő utolsó körhöz. A braziloknak itt még volt válaszuk, aztán egy 4v2 clutch helyzetet hozott Dosia és HObbit, megszerezve így a tournament pontot, amikor is az Immortalsnak force buyolni kellett, hiszen se pénzük, se vesztenivalójuk nem volt már. Egy egészen egyszerű kör volt ez Zeus-ék számára és így szinte a semmiből, a 2017-es krakkói major győztese a Gambit lett!

Zeus betartotta ígéretét, miszerint ha megnyerik a majort akkor elkiáltja a színpadon, hogy "I love you Olof" és hű volt az ígéretéhez és ezt meg is tette. HObbit ezután egy nagyon kedves lelkesítő beszédet is tartott, melynek a lényege az volt, hogy kövessétek az álmaitokat, hiszen ha tesztek érte akkor valósággá válhat. Gratulálunk a Gambit csapatának és persze az Immortals-nak is ők egészen a minortól jutottak el idáig. Elképesztő teljesítményt nyújtott mindkét csapat és egy meglepetésekkel teli majort tudhatunk a hátunk mögött.

Nektek hogy tetszett a krakkói verseny?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!