Veretlen Gen.G és haldokló MIBR - DreamHack Open Anaheim 2020 összefoglaló

Veretlen Gen.G és haldokló MIBR - DreamHack Open Anaheim 2020 összefoglaló

Koosta 200 IQ-s megmozdulást villantott.

Nem csak a K&H MNEB CS:GO osztályozó kupájának döntője, de a DreamHack Open Anaheim is múlt hétvégén zajlott. Amíg mi hussaR-nak, Tigenének vagy akár Tishlernek szurkoltunk, addig a DH versenyén többek között az MIBR, az ENCE és a Gen.G mérte össze tudását.

A három napos verseny a 100 ezer dolláros összdíjazás egy szeletéért és a DreamHack Masters Jönköpingre szóló beülőért ment. Izgalmakban és meglepetésekben itt sem volt hiány, bár lehet, hogy az MIBR kiesése már nem is annyira meglepő. Egyetlen egy győzelmet sikerült csak összekalapoznia FalleNéknek, 2-1-re tudták legyőzni az ENCE csapatát. A Complexitytől viszont kétszer is kikaptak, így 5-6. helyen zártak a 8 fős mezőnyben.
A finnek vereségei sem számítanak már meglepetésnek, a Gen.G győzelme viszont annál inkább. A csapat magja a korábbi Cloud9-ként ismeretes, ahol hosszú hónapok után gyakorlatilag semmit sem tudtak elérni. Az anaheimi győzelem az első komolyabb eredményük, amit ráadásul úgy értek el, hogy még csak pályát sem veszítettek.
A North és a FURIA csapatát Bo3-ban, az ENCE-t és a Complexityt Bo1-ben utasították maguk mögé. Veretlenül jutottak el a DH Open Anaheim csúcsára és az is biztos, hogy játszhatnak majd Jönköpingben is. Ott egy fokkal már nevsebb, erősebb csapatok ellen kell majd bizonyítaniuk, de eddig úgy tűnik, hogy a Gen.G színeiben összeérik a csapat.

Volt egy momentum a döntőben, amikor Infernon koosta első ránézésre egy buta hibát követett el, utána viszont kiderült, hogy igazi 200 IQ-s megmozdulás volt. Beáldozva magát, oda dobott egy AK-t társának, BnTeT-nek, aki aztán lőtt is egy hármast vele B lerakón. Végül hosszabbításban, 19-15-re nyerte meg a pályát a Gen.G és ezzel együtt a döntőt is.

a DH Open Anaheim 2020 végeredménye (forrás: hltv.org)

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!