ESL One Road to Rio - Megújul a Minor és az idei első DreamHack Masters verseny is

ESL One Road to Rio - Megújul a Minor és az idei első DreamHack Masters verseny is

Pár hét múlva már kezdődik az ESL One: Road to Rio!

Akár a nyakunkon is lehetne az ESL One: Rio Major, de a világméretű koronavírus járvány miatt sajnos nem így van. A brazil Majort elhalasztották, novemberben kerül majd rá sor és ez lesz 2020 egyetlen Major tornája.

Ennek fejében a pénznyeremény is nőtt, 2 millió dollár lesz az összdíjazás és most azt is megtudtuk, hogy a Minorok is teljesen átalakulnak. Az eddig megszokott, régiókra bontott selejtezők helyett idén elstartol az ESL One: Road to Rio.

az ESL One: Road to Rio eddigi csapatai (forrás: hltv.org)

Hasonlóan az eddigiekhez itt is régiókra bontva játsszanak majd a csapatok, ám sokkal többen. Azok is részt vesznek majd rajta, akik a legjobbak voltak a Minor selejtezőkön, sőt, a berlini StarLadder Major legjobb 14 csapatának is tovább kell lőnie magát.

Összesen 56 csapat száll játszik majd a 24 riói hely egyikéért, legtöbbjüket már ismerjük, de még mindig van további 11 kiadó hely, ezekről betöltéséről később ad információt az ESL. A Road to Rio április 22-én kezdődik majd, 255 ezer dolláros összdíjazással.

Ezentúl végre azt is elárulták, hogy mi lesz az idei első DreamHack Masters sorsa. A koronavírus miatt ezt a versenyt is alaposan át kellett szabni. Természetesen ez a verseny is átköltözött LAN-ról az online szerverekre, mostantól nem DH Master Jönköping, hanem DreamHack Masters Spring és az összdíjazása is nőt 50 ezer dollárral.

Ennek az összegnek a legnagyobb szeletéért száll majd harcba 32 csapat, akik közül 8 együttes selejtezők útján kerülhet be. A kvalik hamarosan, április 16-án kezdődnek majd, a csoportkörök május 1. és 30. között zajlik majd, a nyári rájátszás időpontjához pedig nem nyúltak a szervezők, ez továbbra is június 2. - 14., régiótól függően.

a DreamHack Master Spring eddigi csapatai (forrás: hltv.org)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz használt kép forrása: luckbox.com

Kövess Minket!