Történelmi győzelmet aratott a Lenovo Legion Honvéd, GG WP!

Történelmi győzelmet aratott a Lenovo Legion Honvéd, GG WP!

A "magyar" G2 Esports nem ismert kegyelmet a nagydöntőben.

Ha egy kicsit is aktívabban követed a nemzetközi League of Legends eseményeit, akkor nem meglepő a párhuzam, amit a Lenovo Legion Honvéd és a G2 Esports között lehet vonni. Az LEC idei kiírásában a téli és a nyári szezon után a Season Finalst is behúzták Capsék, így abszolút dominálták az EMEA-régió topligáját 2023-ban. Lagolinasék a Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2023-as 1. és 3. minoron, valamint a majorön nem találtak legyőzőre, így sorozatban harmadik évben ők hódították el a legértékesebb hazai trófeát. Az elképesztő triplázással megelőzték a Team Plague-et az összesített éremtáblázaton, így mostantól az LLH tekinthető a valaha volt legeredményesebb magyar LoL-szervezetnek Magyarország határain belül.

Ezeket olvastad már?

Lenovo Legion Honvéd vs Edifier Afterglow Esports Egyesület (3-1)

Hiába érkezett a felső ágról, hiába nem veszített még egyetlen szériát sem a nagydöntőig az EGW, ezúttal nem volt igazán beleszólásuk Pareszéknek abba, hogyan alakul majd a végeredmény. Már rögtön az első összecsapáson érződött, hogy alaposan felkészült ellenfeléből az LLH, pontosan tudták, hogyan kell lelassítani Coatpustmaint, a régió egyik legjobb felső ösvényesét. Az Ornn elvétele remek döntésnek bizonyult, ugyanis Sionnal nem igazán tudta "Tapsi Hapsi" befolyásolni a csapatharcok alakulását. Emellett rájött arra is az LLH, hogy nem számít mekkora hátrányba kerül Lagolinas Yonéval, ha Benzz olyan előnyt épít ki, amire nem lehet érdemben reagálni. Sima győzelemmel startolta a címvédő, majd jött a "G2-zás", avagy egy nagyon furcsa összeállítás, amit könyörtelenül megbüntetett az ellenfél.

23 perc sem kellett az EGW-nek, hogy kiegyenlítse a szériát, így a Bo5 lerövidült egy Bo3-ra, ahol már csak két győzelmet kellett megszereznie a frissen megkoronázott bajnoknak. Ez végül a Lenovo Legion Honvéd lett, ahol Lagolinas legendás Akshanjával először ízekre szedte a teljes EGW-t, majd újra előhúzta a Yonét, hogy Frenzy szóló AP-sként Karthusozhasson a jungle-ben. Remek draftok és tökéletes megvalósítás jellemezte összességében az LLH-nak mindegyik győztes meccsét, az a furcsa vereség meg csak egyszerű statisztikaként szerepel majd a történelemkönyvekben. A 3-1-re behúzott finálé után Jakab Attila, az LLH edzője elárulta, hogy 2024-ben az EBL-t tűzte ki célul magának az egyesület, így ha minden jól alakul, akkor újra magyar csapatnak lehet szurkolni a balkáni régió legrangosabb ligájában, ahonnan egyenes út vezet a legjobbak számára az EMEA Mastersre.

2023-as Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H major győztes csapata

  • Top: Szaniszló "Xeanny" Bálint
  • Jungle: Csönge "Frenzy" Dániel
  • Mid: "Petrucz "Lagolinas" Márton
  • ADC: Vályi-Nagy "Benzz" Bence
  • Support: Réfi "Sekkou" Gergő
  • Cserék: Meight és Shrookie
  • Edzők: Hextasy és Jakab Attila

Kövess Minket!



Gamer szótár