Tudod mi hiányzik a billentyűzetedről? Hát az AI-gomb

Tudod mi hiányzik a billentyűzetedről? Hát az AI-gomb

30 éve nem csinált olyat a Microsoft, mint amire most készülnek a hardvergyártó partnereikkel.

Az idei év garantáltan a mesterséges intelligenciáról fog szólni. Már tavaly is ez folyt a csapból, de akkor jobb híján még azon röhögött a fél világ, hogy mire jó vagy nem jó a ChatGPT. Az élet nagy morális dilemmáit, mint a troliproblémát sajnos nem oldja meg az MI helyettünk. De idén a Google-től kezdve a Samsungon át a Microsoftig mindenki bemutatja majd a saját programját, amivel a hétköznapjainkat akarják segíteni (és az adatainkat megszerezni). Szóval ha akarjuk, ha nem, eljött az AI-forradalom.

Nem véletlen, hogy a Microsoft 30 év után pont most döntött úgy, hogy egy új gombot tetetnek minden egyes PC-s billentyűzetre. Természetesen nem más, mint a Copilot nevű mesterséges intelligenciára épülő asszisztensük kaphat majd egy dedikált billentyűt. Tehát nem valamelyik vetélytársat akarják így bepromózni. (Ez egyébként előbb-utóbb érdekes lesz majd versenyjogi szempontból is, lásd Internet Explorer – a szerk.) Szóval a jövőben majd ezt az appot kell szidni, ha CS2 közben véletlenül nem te ugrassz fel valamire, hanem az AI a képernyőd kellős közepére.

Ezeket olvastad már?

Ez az újítás először főleg Windows 11-es laptopokon lesz megtalálható, mert a Microsoft a partnerein keresztül vezeti be. De idén már több ilyen masinát és klaviatúrát látunk majd, hiszen még a CES előtt bejelentették a dolgot, vagyis valószínűleg már ezzel felszerelve készülnek a laptopgyártók is az eseményre. Az AI-gomb egyébként azért is csodás lesz, mert a szóköz jobboldalán kapott helyett. Sőt, mivel egy laptopos példát hoztak rá, itt még a nyilak is mellette vannak. Szóval várjuk majd az év végi statisztikákat arról, hogy mennyiszer nyomták le véletlenül az emberek.

Kövess Minket!



Gamer szótár