A TV-n átlátni, nem sorozatozni kellett az idei CES-en

A TV-n átlátni, nem sorozatozni kellett az idei CES-en

Összeszedtük a legfurább, de egyben legmenőbb kütyüket a CES-ről.

Idén is visszatért Las Vegas-ba a CES (Consumer Electronics Show), a szórakoztatóipari innovációk legszínesebb kiállítása. A műsort idén szerintünk ellopta a Sony és a Honda első közös autója, az Afeela. De volt még azért pár érdekesség, amiről érdemes néhány szót ejteni. A következőkben ezeket a furcsa, első (és néha második) nekifutásra is érthetetlen technológiákat vesszük sorra, amelyek néhány év múlva vagy a hétköznapjaink részei lesznek, vagy mennek a süllyesztőbe. Szóval ne is szaporítsuk tovább a szót, jöjjönek a kütyük!

Átlátszó kijelzők

Az LG és a Samsung is előállt a maga átlátszó kijelzőjével idén. Hasonló megoldásokat már láthattunk korábban, igaz, némelyik egészen béna volt. De a technológia most talán a szokásosnál is jobban megfogta az emberek fantáziáját. Ugyanis már nem csak a sarokba eldugott techdemókról van szó, hanem egy olyan termékről, amit akár meg is vásárolhatunk majd. Az LG Signature Series T vezetéknélküli OLED TV-panel térelválasztó polcos szekrény már biztosan ott lesz a boltokban idén. A Samsung még meggyőzőbb MicroLED-es megoldására azonban lehet várni kell pár évet. Ha az átlátszóságnak egy TV esetében még nem is nagyon látjuk hasznát, azt semmiképp sem tudjuk elvenni tőlük, hogy baromi jól néznek ki egy kiállító teremben.

Az LG megoldása:

És a Samsungé:

Haptikus... szék

A Razer prototípusa igen furcsa jószág. Hiszen elsőre nem tűnik többnek egy gamer széknél, aztán beleül az ember, elkezd kockulni és hirtelen minden játékbeli mozzanat után kvázi masszázsfotelként kezd viselkedni az ülő alkalmatosság. Az Esther névre keresztelt koncepció még nem egy végleges termék. Csupán azt próbálja a Razer felmérni vele, hogy mit lehet kihozni egy haptikus székből, ami a játék hangjait konvertálja fizikai visszajelzésekké a háttámlában.

Ezeket olvastad már?

Összecsukható... TV

A hajlítható és hajtogatható kijelzőket nem tegnap találták ki. Ahogyan az olyan TV-ket sem, amiket használat után „felcsavarhatunk” a talpba. Azonban a C-Seed most egy még menőbb, harmonikára hasonlító megoldással állt elő. Ráadásul ez nem egy egyszerű kis TV a koliszoba falára. Nem, nem, ez biza' egy 137 colos MicroLED behemót. Az ára? 220 ezer amerikai dollár!

Ballie, a guruló asszisztens

A CES elején sokan oda meg vissza voltak a Samsung robotjától, Ballie-tól. Ahogyan a neve is utal rá, Ballie egy gömb alakú robot, ami azt tudja, hogy követ a házban és segít, ha kérdésed van. Vagy ami egy fokkal hasznosabb lehet, hogy képes körbemenni a lakásban és értesítéseket küldeni arról, hogy mit csinálnak a házi állataid, amikor épp nem vagy otthon.

Csupakijelző laptop

Az ASUS bemutatott egy új Zenbookot, ami a Duo névre hallgat és igazából már nem is laptop, hanem két szép OLED-kijelző összetákolva egy eszközzé. Az egyértelmű, hogy ez nem lesz mindenki kedvence. De aki néha több hasznát venné két kijelzőnek utazás közben, mint egynek, az imádni fogja majd.

Kövess Minket!



Gamer szótár