4 magyar van még talpon a koppenhágai Major felé vezető úton

4 magyar van még talpon a koppenhágai Major felé vezető úton

A PERA és a MOUZ is túlélte a PGL Major Koppenhága online selejtezőit. A neheze azonban még csak ezután jön.

Duplán ünnepelhettek a magyar Counter-Strike 2 szurkolók a hétvégén, miután a MOUZ és a PERA is bejutott a PGL Major Koppenhága következő, Regional Major Ranking (RMR) szakaszába. A bukaresti LAN-okon két csoportra bontva, tizenhat fős mezőnyökben bizonyíthatnak majd az öreg kontinens legjobbjai. Ez azonban nem lesz könnyű feladat sem torzsiéknak, sem Aaronéknak, hiszen most már olyan csapatok ellen kell győzedelmeskedni a továbbjutás érdekében, mint a világ legjobbjának tartott Vitality, a sh1ro–donk párosával félelmetessé váló Spirit, vagy a stabbiék érkezével dán szupercsapattá váló Astralis.

Európai RMR-csoportok

A PGL ma délelőtt tette közzé az RMR-csoportok beosztásait. Ez alapján pedig nem csak az ellenfelek keménysége miatt lehet aggódni majd, hanem azért is, mert egy csoportban fog játszani az összes magyar. A múltheti zárt selejtezőn szerencsére elkerülte egymást a MOUZ és a PERA, bár akkor is egy eseményen játszottak. De Bukarestben félő, hogy már nem lesznek ilyen szerencsések. Csak nehogy ismét úgy járjunk, mint az IEM Rio Major RMR-jén, amikor kory és torzsi az utolsó kiadó helyért léptek a szerverre.

Ezeket olvastad már?

Csak hogy egy kicsit általánosabban is értekezzünk az európai RMR-ekről, a csoportok közül talán az első tűnik az érdekesebbnek, hiszen itt játszik a FaZe, a VP, a NAVI, a G2 és az egykori ENCE magjával erősítő Falcons. A másodikon a Vitality, a MOUZ, a Spirit és az Astralis közül csak apEXék és torzsiék azok, akikben 100%-ig bízni lehet, hogy odaérnek a Majorre. Míg mindenki más körül nagy kérdőjelek vannak egyelőre, hiszen a cikk írásának pillanatáig még nem láthattuk ezeket a felállásokat LAN-on teljesíteni, főleg nem ilyen nyomás alatt. Ez pedig rányomhatja majd a bélyegét arra is, hogy mennyire lesz szórakoztató ez az RMR. Persze mindig érdemes észben tartani, hogy az első körök Bo1-ben mennek (valamilyen megmagyarázhatatlan okból), szóval gyorsan kieshet a gyeplő az esélyesek kezéből. Meg persze a magyarok miatt nekünk ez akkor is érdekes lesz, ha 13:0 az összes meccs eredménye.

Kory nélkül folytatódnak az ázsiai selejtezők

A legutóbbi Major selejtezős cikkünkben arról is említést tettünk, hogy kory a Rare Atommal a kínai zárt kvalikon igyekszik elérni a Major álmot. Azonban szomorúan kell közöljük, hogy a TYLOO összetörte ezt, amikor egy hárompályás fináléban – 1-1-es széria állásnál – 13:3-ra verték őket Infernón. Kory tehát már biztosan lemarad az első CS2 Majorről, amit igazán sajnálunk.

Így már csak négy magyar játékosnak van esélye eljutni Koppenhágába: torzsinak, Aaronnak, msN-nek és kamionnak. A második európai RMR, ahová őket is beosztották, február 19-22. között lesz. Szóval addig érdemes becsatlakozni egy másik verseny közvetítésébe, ugyanis a PERA a héten azért játszik, hogy ott legyen az ESL Pro League-ben.

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!



Gamer szótár