VAC bant kapott az Arsenal csatárja, 17 milliós skingyűjteménye bánhatja

VAC bant kapott az Arsenal csatárja, 17 milliós skingyűjteménye bánhatja

Bár nehéz elhinni, hogy Gabriel Jesus csalt volna, mostanában nem szokása a Valve-nak a semmiért VAC-banokat osztogatni.

A futballisták körében is népszerű játék a Counter-Strike, ezt már régóta tudjuk. Tavaly még Messi is megmártóztatta a lábát az e-sportok világában. De ez az állítás különösen igaz a brazil labdarúgók esetében. Neymar Jr. olykor a világ legjobbjaival is összefut egy kicsit LAN-ozni. Vagy ha úgy adódik, a FURIA-nak szurkol és telefonon gratulál. Casemiro még ennél is tovább ment, mert neki saját e-sport klubja van. A jelenleg az Arsenalnál játszó Gabriel Jesus viszont inkább csak a lövöldözésre koncentrál. Pontosabban koncentrált, amíg három nappal ezelőtt el nem kapta a grabancát Lord Gaben.

Mint arról a csatár is hírt adott a minap, a VAC kitiltotta őt a Counter-Strike 2-ből. Az nem derült ki pontosan, hogy mi állhat a ban mögött. De abból ítélve, hogy mostanában nem hallunk a tavaly őszi AMD-s eltiltásokhoz hasonló tömeges fals pozitívokról, valószínűleg egy tiltott külső program futtatása vagy tényleges csalás okozta ezt. Jesus azonban állítja, igazságtalanul tiltották ki őt a kedvenc játékából. A megoldás érdekében – egyelőre eredménytelenül – a hivatalos Counter-Strike Twitter/X fiókot is beleszőtte a posztjába.

Ezeket olvastad már?

Gabriel Jesus Steam profilja

Amennyiben az Arsenal játékosának banja jogos volt, a Valve pedig nem engedi őt vissza játszani, úgy oda lesz a focista több tízezer dollárt érő skingyűjteménye is. Egészen szép darabok is vannak ebben egyébként: egy-egy gyári új Gungnir és Dragon Lore AWP (ezek 10 ezer dollárt is megérnek egyenként), valamint egy AK-47 - Wild Lotus (8 ezer dollár) és egy M4A4 - Howl (4 ezer dollár). Ezeken túl még pár drága kés és kesztyű is található az eszköztárában. A Price Empire szerint a Buff163-on valahol 49 ezer dollár környékén lehetne mindezek összértéke, azaz több, mint 17 millió forintot érne.

Kövess Minket!



Gamer szótár