Történelmet írt a PERA – lesz magyar csapat az ESL Pro League-ben

Történelmet írt a PERA – lesz magyar csapat az ESL Pro League-ben

Négy hosszabbítás kellett ahhoz, hogy győztest hirdessenek a tegnap esti ESL Pro League selejtező döntőjében.

Történelmi magyar sikert ünnepelhettek tegnap este azok, akik velünk tartottak az Esport1TV közvetítésén. Ugyanis a PERA csapata megnyerte az ESL Pro League 19. szezonjának európai konferenciáját. A hétfőn induló online tornán azután kapott lehetőséget a magyar többségű ötös, hogy ősszel ők lettek a TippmixPro CS2 Masters bajnokai. A csoportkörben négy győzelemmel és egy vereséggel a tabella első helyén végeztek. Ezt követően pedig egészen simán megnyerték a Viperio elleni elődöntőt is, hogy biztosítsanak egy helyet a döntőben a Guild Eagles ellen.

A finálé Mirage-on indult, ahol a koszovói csapat rigoN remek egyéni játéka ellenére sem tudott előnyhöz jutni. Porya, Kamion és Aaron hármasa egyszerűen túl nagy falat volt nekik, így 13:11-nél a magyar többségű PERA szerezte meg a széria első pályagyőzelmét. Ezután jöhetett Ancient, Aaronék választása. Itt egy rendkívül szoros küzdelem alakult ki a csapatok között: a két 7:5-ös CT-oldal után négy hosszabbítás kellett, mire 25:23-nál a PERA emelkedett felül.

Ezeket olvastad már?

A PERA sikere azt jelenti, hogy Aaronék lehetnek az első magyar többségű ötös az ESL Pro League 9 éve tartó történelme során, akik ebben a tier 1-es ligában játszhatnak. Azonban tegnap este óta – a hatalmas örömöt jelentő eredmény mellé – rengeteg csalással kapcsolatos kommentárt is kapnak a játékosok a nyakukba. A Guild Eagles tagjai, valamint a csapat rajongói szokás szerint nem fogadták valami jól a vereség hírét. Tehát a vádaskodásban ez az egyébként klasszikus szurkolói jelenség is erősen közrejátszik. Amíg az eseményt szervező ESL másképp nem dönt – és egyelőre semmi jele annak, hogy vizsgálódnának –, addig a vádakat kezelhetjük rosszmájúságként, illetve nyugodtan gratulálhatunk a játékosoknak a sikerükért.

Az ESL Pro League 19. szezonja április 23-án indul Máltán. Ennek a LAN-nak ezúttal 750 ezer dollár lesz a tétje és összesen 32 csapat fog részt venni rajta. Azt egyelőre nem tudni, hogy a PERA melyik csoportba kerülhet majd. De amiben biztosak lehettek, hogy az Esport1TV stábja élőben, magyar nyelven követi majd az eseményt a Twitch csatornáján.

Kövess Minket!



Gamer szótár