Káprázik a szemünk, vagy tényleg egymilliárd dollárt költöttünk CS2-es kulcsokra tavaly?

Káprázik a szemünk, vagy tényleg egymilliárd dollárt költöttünk CS2-es kulcsokra tavaly?

A piacot nyilván megdobta az, hogy tavaly 178%-kal nőttek a ládák árai a CS2 megjelenésének köszönhetően.

Majdnem egy éve foglalkoztunk azzal, hogy akár 54 millió dollárt is kereshet a Valve a ládakulcsokból, havonta. De úgy tűnik, hogy 2023-ban még nagyobb lett a fejős tehén, amit tavaly ilyenkor még CS:GO-nak, most pedig már CS2-nek hívunk. Ugyanis a ládanyitásokkal kapcsolatos statisztikákat követő cs2casetracker.com szerint tavaly majdnem egy milliárd dollárt, pontosabban 980 milliót tettünk bele Lord Gaben zsebébe!

Hogy ez mit is jelent? Nos azt, hogy ennyi pénzt költött egy év alatt az összes játékos kulcsokra, hogy kinyithassák a ládáikat. Tehát nem arról van szó, hogy ez minden, amit a Valve kivett az év végén a Counter-Strike-ból. Ez csupán egy szelete a tortának, mégha valószínűleg a legnagyobb is. A teljes képhez ugyanis még hozzátartozna az, hogy a Steam Piacon az eladott tárgyakból is kap a kiadó százalékos részt. Viszont ez sajnos nincs benne ebben a gigászi összegben. Ahogyan az sincs, hogy mennyit lapátoltak össze a Párizs Majorön. Bár ezt más forrásból megtudtuk nemrég, szóval nem olyan nehéz hozzáadni.

Ezeket olvastad már?

Kicsit tovább bontva a cs2casetracker.com számait, íme néhány érdekesség még a ládanyitásokról. A 980 milliós forgalom mellé 359,6 millió kulcshasználat, azaz ládanyitás társult. A piacot nyilván megdobta az, hogy tavaly 178%-kal nőttek a ládák árai a CS2 megjelenése miatt. Arányosan a legtöbbet egyébként a Danger Zone Case drágult, ezért ma 492%-kal kell többet fizetni, mint egy évvel ezelőtt. Értékében pedig a CS:GO Weapon Case, azaz a legelső láda nőtt a leginkább – ma 25 dollárral kell többet adni érte, mint korábban.

Szintén érdekes adat még, hogy a Dreams & Nightmares volt a legnépszerűbb láda, ebből több mint 50 millió darabot nyitottak ki a játékosok. A legtöbb ládanyitás április 25-én volt, miután a Valve kiadta a Major miatt az Anubis kollekciót, amihez nem kellett kulcs. Ha pedig az érdekel, hogy melyik nap nyitnak az emberek a leginkább, akkor egy kicsit el kell szomorítsunk. Ugyanis a helyes válasz az, hogy szinte a hét minden napján ugyanakkora az érdeklődés a CS2-ben található gyári szerencsejáték iránt. A szerda egy picivel erősebb szokott lenni, mint a hétfő vagy a kedd, de a különbség szinte elhanyagolható.

Kövess Minket!



Gamer szótár