A Sony helyett egy random modder alkotta meg a tökéletes kézi PlayStation konzolt

A Sony helyett egy random modder alkotta meg a tökéletes kézi PlayStation konzolt

Íme a tökéltes PlayStation kézikonzol!

Túlzás lenne azt állítani, hogy a kézikonzolok korát éljük, de az tény, hogy van néhány új és minőségi darab a piacon, amikre tényleg érdemes lehet odafigyelni. Ilyen lehet az ASUS ROG Ally, a Lenovo Legion GO, a Steam Deck és persze a Nintendo Switch is. A Sony gépe, a PS Portal ez kicsit kilóg a sorból, mert nem pont azt tudja, mint a többi felsorolt gép, de tény, hogy a Sony is képviselteti magát a kézikonzolok piacán. Persze a rajongók szerint lehetne valami sokkal jobbal is előrukkolni.

Egy YveltalGriffin névre hallgató modder például megmutatta, hogy manapság már egy kézi PS1-et sem lehetetlen összerakni. Sőt! PS Hanami nevű eszköze éppen az, amire gondolunk, egy eredeti PS1-ből átalakított kézikonzol. A modder az eredeti konzol hardvereit használta, kiegészítve egy-két dologgal egy DualShock kontrollerből és persze a CD-olvasó sem fért ela  gépben, így a játékokat már SD-kártyáról tudja futtatni.

Az eszköz kész, működik, rengeteg régi játékot lehet rajta élvezni, persze vannak vele gondok. Az összeszerelés nem az igazi, joystickhiányában sok játék nem működik rajta, az aksija kb 2 és fél órát bír és nincs hűtése sem, így hamar kenyérpirítóvá válik. Persze ez csak egy garázsprojekt, egyetlen ember "amatőr" munkája. De mi lenne ha maga a Sony készíteni egy ilyen konzolt? Te örülnél, ha lenne hivatalos, kézikonzol méretben kiadott PS1 vagy akár PS2?

Kövess Minket!



Gamer szótár