Nem hiszed el, miért tiltották el világbajnok csapat dzsungelesét

Nem hiszed el, miért tiltották el világbajnok csapat dzsungelesét

Az Invictus Gaming dzsungelese eltiltása mellé közel 2.5 millió forintnak megfelelő pénzbirságra is számíthat.

Rájár a rúd az Invictus Gaming-re, a 2018-ban még világbajnokságot nyerő alakulatidén már az LPL rájátszásba sem tudott bejutni, legutóbbi megmozdulása miatt pedig még új játékost is kereshet a kettő meccsre, és 50.000 yuan-ra büntetett Leyan helyett. A 21 éves játékos februárban került vissza a csapathoz, ahol az újonc Tianzhen-t váltotta. Úgy tűnik két meccsre mégis be kell állnia majd a kispadról Tianzhen-nek, miután Leyan vulgáris mozdulatokat tett egy hatalmas plüss maci irányába legutóbbi Wiebo adásában a kínai közösségi média felületen.

Az ügy kapcsán az Invictus Gaming közleményt adott:

"A közelmúltban Leyan, az iG E-Sports Club League of Legends szakosztályának játékosa többször oda nem illő szavakat és mozdulatokat használt egy élő közvetítése során, ami széleskörű vitákhoz vezetett az interneten, ami számunkra kedvezőtlen eredményekkel járt. A klub kritikával illette, és oktatást tartott Lu "Leyan" Jue-nek, illetve megvonta két havi fizetését a játékosnak. A klub elfogad minden büntetést, amit a League of Legends Szakmai Rendezvények Fegyelmi Vezetősége kiszab rá."

Leyan állítása szerint az emberek félreértették a történteket. A játékos azzal védekezett Wiebo adásában, hogy adása közben pörgős zenét hallgatott, ami közben aranyosnak találta a macit, megölelte, és a zene ütemére rázni kezdte.

Az LPL egyébként a május végén, az MSI után tér vissza a képernyőkre, aminek az első meccsein biztosan nem lesz a 2019-es világbajnokságon Invictus Gaming-et top 4-be juttató dzsungeles.

Mit gondoltok az esetről? Megérdemelt volt Leyan büntetése?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.