Olyan állapotban van az Aréna, hogy inkább tovább dolgozik rajta a Riot

Olyan állapotban van az Aréna, hogy inkább tovább dolgozik rajta a Riot

Nem nyerte el mindenkinek a tetszését az új Aréna, a Riot reagált és belenyúltak a PBE-re frissen visszatérő játékmódba.

Tavaly óta nem láttuk a League of Legends legújabb játékmódját, ami már harmadik felvonásban tér vissza az élő szerverekre. A mostani verzió rengeteg változtatást hozott a korábbi változatokhoz képest, például az eredeti 2v2v2v2-t helyett már 2v2v2v2v2v2v2v2-ben játszhatunk, új tárgyak érkeznek, új pálya és még rengeteg más. A sok változás hozott magával pár problémát is, amit a League of Legends közössége nem volt rest jelezni a fejlesztők felé:

  • A Stat Töredékek nem váltották ki a hozzá fűzött reményeket
  • Sokáig tartott a tárgyak megszerzése
  • A korai kiesés igazságtalannak érződött
  • A Prizmatik tárgyak nem mindig voltak optimálisak
  • Egy-két hős gyengébbnek érződött mint a többi
  • A játék vagy túl rövid vagy túl hosszú volt

A Riot eszközölt pár javítást, hogy javítsák a játék élményt, de még nem biztos, hogy ezek mind bekerülnek az élő szerverre:

  • A korai kiesést az 5. körről áttolták a 6. körre
  • A második fejlesztést korábban kapják meg a játékosok
  • A Stat Töredék körökben 500 arany is kiosztásra kerül
  • A Prizmatik Üllők értéke 4000 arany a korábbi 3750 helyett

Matt “RiotPhroxzon” Leung-Harrison a League of Legends játék élményért felelős vezető dizájnere hozzátette még, hogy a felméréseik szerint az Aréna korábbi verziói főleg a rangsorolt játékosokat vonzották be, teljesen elkerülve az eredeti célközönséget (Normál játékosok, ARAM fanok, Váltakozó játékmód iránt lelkesedők), ezért több véletlenszerű elemet csempésznek a játékba, hogy ezzel több esélyt adjanak a “komolytalanabb” játékosoknak. Fontos a Riotnak, hogy az Aréna változatos és izgalmas legyen, olyan pillanatokkal tarkítva, amit másnap az osztálytársaknak vagy kollégáknak lelkesen újságunk majd, például "az utolsó előtti körben át kellett váltanunk Tank Maokai-ról AP-ra, de így is sikerült nyernünk".

Nekünk nagyon tetszett az Aréna korábbi verziója is és izgatottan várjuk hogy május 1-én visszatérjen a játékmód az élő szerverekre.

Ti mennyit időt öltetek az Arénába? Várjátok már az új változat megjelenését?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.