LoL: Új nemzetközi verseny érkezhet 2025-ben

LoL: Új nemzetközi verseny érkezhet 2025-ben

Rengeteg változást várhatunk 2025-től a nemzetközi és regionális esport terén. Itt van minden amit eddig tudunk:

Több forrás szerint is egy harmadik nemzetközi bajnokság bevezetését tervezi a Riot Games a jövő évtől, ami előre láthatóan a téli és a tavaszi szakasz között fog helyet kapni. A verseny még bőven a tervezési fázisban van, de azt már tudjuk, hogy minden nagy régióból legalább egy csapat részt fog venni a játékokon.

Új mérföldkő a League of Legends esportban

Bár nem tudunk sok részletet az új eseményről, régóta voltak pletykák arról, hogy egy új nemzetközi verseny bejelentését tervezi a Riot a következő pár hónapban. Arról is érkeztek hírek, hogy a fő régióknál (LPL, LCK, LEC, LCS) folyamatban van több változtatás bevezetése is a formátumban és a bajnokság lebonyolításában. Értesülések szerint az észak-amerikai LCS már gőzerővel dolgozik az LEC-hez hasonló 3-szakaszos rendszer bevezetésén. Bár az LCK-ről és az LPL-ről nem érkeztek hírek, valószínű, hogy nekik is hozzá kell nyúlniuk a jelenlegi formátumhoz, hogy biztosítsák a kvalifikációt az új nemzetközi versenyre. A téli szakaszt több negatív vélemény is érte a csapatok és nézők felől is, sokak szerint nem számított eléggé az ott elért eredmény és ezért a csapatok sem vették túl komolyan a játékot. A kvalifikációs rendszer egészen biztosan új lendületet adna a valóban kissé száraz téli időszaknak.

A még névtelen bajnokság minden jel szerint a téli és a tavaszi szakasz között lesz megtartva, valószínűleg március és április környékén. Változást hozhat ez a teljes LoL esport-naptárba, például az MSI a nyárra tolódhat a jelenlegi májusi szervezésről, a tavaszi szakasz pedig szintén később kezdődik, hogy helyet biztosítson az új nemzetközi bajnokságnak.

A Riot Games egyelőre nem kommentálta a híreket, de jelezték, hogy a 2025-ös esport naptárról júniusban fogja legkorábban tájékoztatni a csapatokat és a nézőket.

Ti mit szóltok az új nemzetközi versenyhez?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.