Azt csiripelik a madarak, hogy a Nintendo változtat a Switch 2 joy-conjain

Azt csiripelik a madarak, hogy a Nintendo változtat a Switch 2 joy-conjain

A joy-conos változtatáson túl a Nintendo Switch 2 lehetséges megjelenési dátuma újfent megerősítést nyert.

Korábban még azt rebesgették a bennfentesek, hogy csak szeptemberig kell várni az új Nintendo Switch 2-re. De aztán egy brazil újságíró előállt azzal az információval, hogy a japán konzolgyártó egészen a következő év elejéig eltolja a megjelenést, vagyis még odébb van, mire a kezünkbe vehetjük ezt az eszközt. Tavaly nyáron a Gamescomon már demózták zárt ajtók mögött az új Switch képességeit, azonban azóta e kapcsán nem sokat hallottunk.

Most egy spanyol lap állt elő pár újdonsággal a hardver kapcsán. Ugyan nehéz megmondani, hogy mennyire igazak a Vandal állításai, elég jó garancia, hogy a rendkívül megbízható Insider Gaming is átvette a hírt, szóval vágjunk bele! A spanyol cikk olyan cégek információira hivatkozik forrásként, akiknek „lehetőségük volt hozzányúlni az új Nintendo konzolhoz”. A legfontosabb tapasztalatuk pedig az, hogy a régi és az új joy-conok nem lesznek jó barátok egymással.

Ezeket olvastad már?

A Vandal szerint a Switch 2 egy új joy-con dizájnt fog használni, amely funkcionalitását tekintve szinte mindenben egyezni fog elődjével, de immáron mágnescsíkokkal fog ráakaszkodni a masinára a csúsztatós mechanika helyett. Ez azt jelenti, hogy a régi Switch joy-conjait nem lehet majd rászerelni az újra, így pedig nem túl valószínű, hogy szoftveresen kompatibilisak lesznek-e a géppel.

Egyetlen esetben lehetne ezt átugrani, méghozzá a Pro kontrollerrel: a sima Switch-hez készült kiegészítő képes befogadni a joy-conokat, és talán ilyen formában a Nintendo támogatni fogja a régi verziót is az új gépen. Arról sajnos nem szólt a cikk, hogy lesz-e új, mágnessel rögzíthető Pro kontroller a Switch 2-höz vagy sem. Ez nyilván annak is függvénye, hogy mennyire volt kelendő az előző generációban a kiegészítő.

A Vandal szintén 2025 tavaszát jelölte meg a Switch 2 potenciális érkezésének időszakaként. Ez egybe cseng a brazil Pedro Henrique Lutti Lippe állításaival, aki még februárban állította azt, hogy csak egy év múlva kapjuk meg a Nintendo következő konzolját.

Kövess Minket!



Gamer szótár