Saját gyakorló meccseit leakelte a G2

Saját gyakorló meccseit leakelte a G2

2023 scrim világbajnoka nem a legjobb a titoktartásban, saját játékosai miatt jutottak ki kényes adatok a gyakorló meccsekről.

Érdekesen indul a G2-nap az idei MSI, az európai bajnok gyakorló meccseiről saját hibájukból jutottak ki nemkívánatos információk. A leakre a kínai X (Twitter) felhasználó, @Warriorr_lol hívta fel a figyelmet, amire gyorsan reagált több LoL-os személyiség is.

Mondani sem kell, hogy a bajnokság kezdete előtt egy héttel már minden csapat gőzerővel gyakorol, a háttérben viszont a játékosokat segítő személyzet sem tétlenkedik, próbálnak minél jobb stratégiákkal előrukkolni és a lehető legtöbb információt megszerezni az ellenfelekről. Ezt a munkát támogatta meg most 2019 MSI bajnoka, amikor a Team Liquid elleni gyakorló mérkőzésükön valamelyik játékosuk rossz beállításokkal játszott és emiatt nyilvánossá váltak a mérkőzések illetve a játékosok fiókjai. Az idei Mid-Season Invitational-t a kínai Chengdu városában rendezik, épp ezért a játékosok is a helyi szervereken játszanak. A kínaiak rendszere viszont merőben eltérő a mi európai vagy úgy egyébként a világ legtöbb LoL szerverétől, és pár külön beállítást kell alkalmazni ha a csapatok el akarják rejteni a gyakorló meccseiket a többi csapat elől.

A G2 general menedzsere, Romain Bigeard is reagált Warriorr posztjára, amiben megemlítette, hogy többek között G2 esete miatt is a Riot Games megsürgette egy helyi szerver felállítását Chengdu-ban, amin az MSI-on játszó csapatok tudják játszani egymás elleni gyakorló mérkőzéseiket.


A leak-ek másik szereplője, a Team Liquid csak egy vicces képpel kommentálta az eseményeket:

Ti kinek szurkoltok a 2024-es MSI-on?

Kövess Minket!



Gamer szótár