A Blizzard munkatársakat toboroz, hogy egy be nem jelentett játékon dolgozzanak

A Blizzard munkatársakat toboroz, hogy egy be nem jelentett játékon dolgozzanak

Úgy tűnik, hogy valami nagy dolog van készülőben, amiről eddig nem beszéltek.

A Blizzard jelentős változásokon ment keresztül, mióta a Microsoft több évnyi huzavona után végre sikeresen felvásárolta. Az új tulajdonosok már január folyamán elbocsátottak 1900 alkalmazottat az Xbox, a Bethesda és az Activision Blizzard hármastól, melynek következtében egy a Minecrafthoz és Rusthoz hasonló túlélőjáték is törlésre került, amit már közel 6 éve fejlesztettek. A projekten dolgozó közel 100 embert más, újabb és fontosabb munkálatokhoz vezényelték. Mindemellett a Blizzard akkori elnöke Mike Ybarra  és a tervezési igazgató  Allen Adham – is elhagyják a stúdiót. De most végre jött egy jó hír, miszerint A World of Warcraft és a Diablo franchise-ok mögött álló stúdió számos új alkalmazottat keres, egy eddig be nem jelentett játék elkészítéséhez.

Ahogy arra számítani lehetett, a túlélőjáték törlésével nem állt meg a világ, és valami más nagy dologba vághatta a fejszéjét a cég. Most egyszerre keresnek rendezőt, kreatív igazgatót és narratív igazgatót is számos egyéb mellett, melyből arra következtethetünk, hogy a munkálatok még nagyon korai szakaszban járnak. Izgalommal figyeljük, hogy vajon min munkálkodhatnak.

Holly Longdale – a World of Warcraft ügyvezető producere és alelnöke – egyébként azt mondta, hogy a fent említett számos változtatás ellenére, a Microsoft „engedte, hogy a Blizzard Blizzard legyen”, tehát minden megy tovább a maga útján.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár