2 hét alatt mindent maga mögé utasított a Fallout-sorozat, kívéve egy alkotást

2 hét alatt mindent maga mögé utasított a Fallout-sorozat, kívéve egy alkotást

A Fallout a Prime Videón is hatalmasat robbant.

A streamingszolgáltató adatai szerint a videójáték adaptáció a megjelenését követően eltelt 16 nap alatt 65 millió nézőt vonzott a Fallout – amelynek az 5. része hamarabb jöhet, mint gondolnánk , mindezt úgy, hogy az első évadot már április 10-én meg lehetett tekinteni teljes egészében. Ezzel a második legnézettebb címnek mondható a platformon, de a 2022-es A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi (The Lord of the Rings: The Rings of Power) kifogott rajta, mert az valamivel több embert érdekelt. Az azonos nevű videojáték-franchise alapján a sorozat kétszáz évvel az apokalipszis után játszódik. A hivatalos leírás szerint a fényűző menedékházak szelíd lakói kerülnek a középpontba, akik kénytelenek visszatérni az őseik által hátrahagyott sugárzás által letartolt világba – és megdöbbenve fedezik fel, hogy egy hihetetlenül összetett, vidáman furcsa és erősen erőszakos univerzum vár rájuk.

Ezeket olvastad már?

Az Amazon azt is megosztotta, hogy ez a szériájuk volt az eddigi legnézettebb a 18-34 éves felnőttek körében, miközben a rajongók 60%-a nem az Egyesült Államokban él. Különösen az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Brazíliában bizonyult nagyon népszerűnek a sorozat. Meg kell azonban jegyezni, hogy nem szolgáltatott információt a vállalat arról hogyan végzi számlálást, ezért nem lehet tudni, hogy egy néző akkor is beleszámít-e, ha befejezett egy epizódot, több epizódot vagy az egész évadot stb.

Az adaptáció egyébként a kritikusok körében is roppant népszerűnek bizonyult, mivel a Rotten Tomatoes oldalán 94%-os elismerést kapott. Aramide Tinubu a Variety számára írt kritikájában például ezt írta:

„Bizzar, de nagyon szórakoztató, a Fallout semmire nem hasonlít, amit eddig valaha is láttál; már csak ezért sem fogod tudni abbahagyni.”

Időközben már az is hivatalossá vált, hogy a Fallout 2. évada is zöld utat kapott, melyet továbbra is az Amazon MGM Studios és a Kilter Films készíthet el, a Bethesda Game Studios és a Bethesda Softworks együttműködésével.

Kövess Minket!



Gamer szótár