Magasabb büdzsével robog tovább a Max Payne 1&2 Remake fejlesztése

Magasabb büdzsével robog tovább a Max Payne 1&2 Remake fejlesztése

Az Alan Wake 2 sikerének köszönhetően még az eredeti terveknél is jobb lehet majd a Max Payne 1&2 Remake.

Ha minden igaz, hamarosan visszatér a legendás Max Payne, igaz nem egy új játékban, hanem csak egy remake-ben teszi ezt. A Remedy Entertainment ugyanis jó ideje dolgozik már azon, hogy felújítsa a trilógia mára kissé megkopott első és második részét. Ezen felül persze több másik projekt is fő a konyhájukban, például a Control 2, valamint a titokzatos Kestrel és Condor nevű projektek. De úgy tűnik, hogy a Max Payne 1&2 Remake állhat a legközelebb ahhoz, hogy meg is kapjuk – írja a Tech4Gamers a Remedy negyedéves pénzügyi beszámolója alapján.

Amikor a Remedy legutóbb beszélt a Rockstar Gamesszel közös játékaik újrakiadásáról, akkor azt mondták, hogy várhatóan még 2024 első felében a következő szakaszába léphet a fejlesztés. Most lényegében ezt erősítették meg, kiegészítve azzal, hogy már korábban „gyártásra kész” állapotba került a Max Payne 1&2 Remake-je, és a második negyedévben, tehát április és június között vágnak bele a lecsóba, vagyis a rendes, teljesértékű fejlesztésbe.

Ezeket olvastad már?

És ha már felmerült a többi munkájuk, a tavaly megjelent Alan Wake 2 eladásai még mindig erősek. Csak február óta 1,3 millió példány fogyott belőle úgy, hogy szinte végig teljes áron vagy ahhoz közel lehetett beszerezni. A játék sikere miatt a Remedy úgy döntött, hogy emeli a Max Payne 1&2 Remake fejlesztésére szánt büdzséjét, ami remélhetőleg azt jelenti, hogy még jobb végterméket kapunk. Korábban finn elemzők azt mondták, hogy az Alan Wake 2-höz hasonló, kb. 70 millió eurós költségvetés áll majd rendelkezésre a projekthez. A mostani emelés kapcsán nem tudni, hogy ezzel csak közelebb került-e a tervezet az Alan Wake 2 árához vagy akár túl is szárnyalta azt. Mindenesetre jó hír, hogy sokak kedvenc fejlesztő csapata nem szűkölködik.

Mivel a fejlesztés csak a következő hónapokban indul el teljes gőzerővel, a Remedy egyelőre nem lőtte le, hogy mikor tervezik kiadni a Max Payne 1&2 Remake-et. De ha tippelnünk kellene, pár év még hátra van a megjelenésig.

Kövess Minket!



Gamer szótár