Tarkov Dráma:

Tarkov Dráma: "Ideje, hogy megértsük kik az igazi hívőink"

Tovább folytatódik a dráma az Escape From Tarkov háza táján, a játékosok és a tartalomgyártók is bojkottálják a játékot, a Battlestate Games pedig valahogy pont a bocsánatot kérést felejtette el.

Ahogy azt már korábbi cikkünkben is írtuk, hatalmas balhé alakult ki az Escape From Tarkov körül amikor a fejlesztő stúdió egy új, 250 dollárba kerülő kiszerelést kezdett el árusítani weboldalán. Az új csomag több kiegészítőt, új, exkluzív játékmódot és megannyi pay2win funkciót ad az azt megvásárlóknak. A játékosoknak a pénzért előnyt biztosító funkciók (és a 250 dolláros ár) mellett az váltotta ki a haragját, hogy a fejlesztők alig pár hónappal ezelőtt vezették ki a korábbi "támogatói" csomagjukat, ami elméletileg tartalmazott minden jövőben kiadott játék módot, DLC-t, és elérhetővé tesz minden jövőben kiadott funkciót. Legalábbis a cég (azóta módosított) weboldalán és korábbi Twitter bejegyzésében is ez olvasható:

A balhét le is zárhatta volna a Battlestate, ha bocsánatot kér a játékosoktól, minden Edge of Darkness-t (A korábbi támogatói verzió) megvásárló player megkapja az új csomag tartalmát, és mindenki boldog. Nikita Buyanov, a játék vezető fejlesztője még lehetőséget is kapott, hogy egy interjú keretein belül engesztelje ki az Escape From Tarkov közösségét, ő inkább máshogy döntött:

"Hiba? Ez nem egy hiba. Először is itt az ideje, hogy elkezdjünk felkészülni a játék megjelenésére. Másodszor itt az ideje, hogy megértsük kik is az igazi hívőink. Harmadszor pedig senkire sincs ráerőltetve semmi, a te döntésed, hogy kifizeted, vagy nem veszed meg. Őszinték vagyunk a közösségünkkel... Minden rendben, minden úgy történik, ahogy terveztük. "

Nikita nyilatkozata természetesen nem aratott túl nagy sikert a játékosok körében, a PR fiaskó után pedig csak a tűzoltás jutott a Battlestate Gamesnek, miközben a kokurencia folyamatosan csábítja át az Escape From Trakov és fejlesztőiben csalódott játékosokat. A tervek szerint még ha csak idővel is, de az Edge of Darkness-el rendelkező playereknek is elérhetővé válik majd a PvE játékmód, amihez modolási lehetőséget is biztosítanak majd a készítők a játék megjelenése után.

Ezeket olvastad már?

További "támogatás" a 150 dolláros csomagot birtoklóknak, hogy az Unheard Editiont már akciós 50 dollár alatti áron tudják majd megvásárolni. Aki így dönt, annak jeleznénk, hogy most már közel 73 ezer forintot adott egy orosz cég még meg nem jelent játékra úgy, hogy a fejlesztők a bejött pénzt többek között amerikai izomautókra költik, a közösségüket pedig teljesen hülyének nézik.

Csak így tovább!

Kövess Minket!



Gamer szótár